Dilluns, 9 Desembre 2019

La defensa de Rosell: “Ha estat un abús per part de la instructora, algú haurà de demanar disculpes”

L'expresident del Barça ha estat absolt dels delictes de blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal

|

Gairebé dos anys de presó després i d’un judici intensament mediatitzat, l’Audiència Nacional ha absolt Sandro Rosell, acusat de blanqueig de capitals i pertinença a un grup criminal, així com els altres cinc processats, entre els quals s’hi trobava Joan Besolí, soci andorrà i company de cel·la de l’expresident del Barça durant els 22 mesos en els quals va estar empresonat als centres penitenciaris de Soto del Real i Brians2.

Publicitat    

La defensa de Rosell es mostra ara satisfeta i orgullosa de la feina feta, un mes després de la darrera jornada judicial a l’Audiència del carrer Gènova de Madrid. “Estem molt orgullosos de com s’ha pronunciat la justícia, la sala ha fet un gran servei”, ha manifestat Pau Molins, advocat de l’expresident culer. “La sala reconeix l’absolució d’aquestes persones assumint el relat de fets provats posat de manifest per part de la defensa”, una sentència que deixa el jurista profundament complagut: “Torno a confiar en la justícia. Això posa de relleu que el sistema funciona.”

La Fiscalia li imputava els delictes de blanqueig i pertinença a un grup criminal destinat pressumptament a percebre i pagar comissions il·lícites a l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Terra Teixeira, per la compra-venda dels drets d’organització, de gestió i de televisió de 24 partits de la selecció brasilera de futbol. La mateixa Fiscalia va ser la que va negar-se insistentment a l’excarceració de Rosell, unes peticions que van ser acceptades per la jutgessa Carmen Lamela.

“Si es corresponen demanar responsabilitats i compensacions així ho farem”, ha manfiestat Molins. “Hem de veure si hi ha hagut un mal funcionament de l’administració de justícia. Veurem si s’ha de demanar a alguna persona en concret. La situació injusta de presó no depenia només de la instructora, sinó també de la Fiscalia”, ha expressat l’advocat de l’expresident blaugrana, que considera que aquesta presó “per a la societat hauria de ser un escàndol”.

Tot i això, la defensa de Rosell ha deixat clar que Lamela hauria de demanar perdó. “Ha estat un claríssim abús per part de la instructora, que va dir que Sandro Rosell dedicava la seva vida a la delinqüència. Algú ara haurà de demanar disculpes”, ha etzibat, posant en evidència que Lamela s’equivocava en el rebuig de l’excarceració justificant-ho amb un elevat risc de fuga: “Hi ha hagut un gravíssim error de pronòstic, dient que Sandro Rosell fugiria de la presó si se’l deixava en llibertat”.

Molins també ha volgut posar de manifest el malestar de la defensa amb els poders fàctics per l’ús dels mitjans de comunicació per a la filtració de notícies durant el procés d’instrucció, sense la potestat d’accedir al procediment i únicament informant-se a través de la premsa: “Una de les irregularitats han estat aquesta. Dos anys d’instrucció secreta, però hi havia determinats mitjans que anaven filtrant notícies que han fet un mal terrible a aquestes persones. La defensa no hi tenia accés i ens hem anat assabentant de coses a través dels mitjans. No els critico, sinó que critico aquells que els utilitzen a la seva conveniència i interessos polítics”.

Publicitat  

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,820M'agradaAgradda
2,312SeguidorsSeguir

Més llegides