Diumenge, 29 Març 2020

La Fiscalia denuncia el Lleida Esportiu per un presumpte frau a Hisenda

Al president se l'acusa a més de no presentar la renda de 2014

|

La fiscalia de Lleida ha presentat una querella contra el Lleida Esportiu i Albert Esteve per un presumpte frau a Hisenda ia la Seguretat Social per un valor de més de 250.000 euros, i una altra contra el president per no haver presentat suposadament la declaració de l’IRPF el 2014 per un valor superior als 120.000 euros.

Segons informa el Diari Segre, el jutjat d’instrucció número 2 ha admès a tràmit una querella presentada per la Fiscalia contra el Lleida Esportiu i el seu president, Albert Esteve. La denúncia contra el club i contra el president per suposat frau al fisc i de la Seguretat Social es va presentar a finals de novembre i va ser admesa a tràmit pel jutge el 20 de gener. El presumpte frau, comès durant el període comprès entre els anys 2014 i 2019, va ser detectat durant una inspecció de Treball i notificat a Fiscalia que, veient indicis de delicte, va presentar la querella.

Publicitat    

Vint jugadors no estarien donats d’alta a la Seguretat Social

Segons consta en la denúncia, un total de vint jugadors i tres tècnics no estaven donats d’alta a la Seguretat Social, i altres 67 futbolistes i un tècnic estaven donats d’alta amb menys hores declarades que les reals. En total, el frau denunciat tindria un valor que superaria els 250.000 euros.

Segons fonts judicials, ja han estat cridats a declarar davant del jutge inspectors d’Hisenda i Seguretat Social, i pròximament es citarà en qualitat de investigat a Albert Esteve.

Respecte a la possibilitat que s’executin més embargaments, a més del que ja pesa sobre el club de caràcter preventiu (veure desglossament), està oberta una investigació sobre béns i serà el jutge qui ha de resoldre sobre la responsabilitat civil. Les mateixes fonts no han descartat altres actuacions.

Pel que fa a l’altra querella interposada contra Albert Esteve per no presentar presumptament la declaració de l’IRPF de 2014, l’Agència Tributària va detectar la suposada irregularitat i va enviar la informació a Fiscalia, que va presentar la denúncia a finals de desembre i va ser admesa a tràmit pel jutge el 20 de gener. La quantitat deguda a Hisenda seria superior als 120.000 euros.

Després de conèixer-se la notícia, el Lleida Esportiu va convocar ahir una roda de premsa per a aquest migdia en la qual compareixerà el president, Albert Esteve. D’altra banda, el club va anul·lar una reunió prevista ahir a la Paeria amb el regidor d’esports Sergio González que, segons aquest, era per parlar d’instal·lacions.

Ha deixat de percebre 580.000 € de Paeria i Diputació

Hisenda va embargar de forma preventiva els ingressos a el Lleida Esportiu en 2018 per impagament de gairebé un milió d’euros, en concret 928.242,60 euros, tal com va avançar SEGRE. L’Agència Tributària va notificar a les empreses, mitjançant un acord d’adopció de mesures cautelars de data 2 de juliol de 2018, que els imports embargats quedaven retinguts en poder de l’pagador. L’embargament va afectar als ajuts de Paeria i Diputació. La Federació Espanyola va comunicar fa uns dies que manté en suspens els 113.410 euros concedits aquesta temporada a el Lleida, pel fet que l’entitat no té regularitzada la seva situació ni amb l’Agència Tributària ni amb la Seguretat Social.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,824M'agradaAgradda
2,329SeguidorsSeguir

Opinió