Dimarts, 24 maig 2022

Admesa a tràmit una querella per insults racistes a un jugador de l’Athletic de Bilbao a l’estadi de l’Espanyol

En el matx celebrat el 25 de gener des del públic se'n va fer mofa amb crits imitant els primats

|

El jutjat d’instrucció número 2 de Cornellà de Llobregat ha admès a tràmit una querella per insults racistes a un jugador de futbol durant el partit del 25 de gener del 2020 entre l’Espanyol i l’Athletic de Bilbao que es va celebrar a l’RCDE Stadium. En l’obertura de diligències el fiscal Miguel Ángel Aguilar exposa que “el jugador de l’equip visitant D. I. W. A., que té la pell de color negre, en ser substituït del terreny de joc va rebre crits de menyspreu vers la seva persona d’un sector de la grada amb la indubtable intenció d’humiliar-lo i lesionar la seva dignitat per motius racistes”. Les inicials que corresponen a Iñaki Williams, que després del partit es va mostrar dolgut per haver rebut els insults.

“Més concretament aquestes manifestacions de menyspreu van consistir a reproduir repetidament el crit ‘uh, uh, uh, uh’, onomatopeia que imita el so emès pels micos i que, com és públic i notori, ha estat proferit en diverses ocasions per grups d’aficionats de diversos països per menyscabar la dignitat de futbolistes de raça negra durant el transcurs d’un partit de futbol”, exposa l’escrit.

Per investigar els fets s’han analitzat les imatges obtingudes de les càmeres de seguretat de l’estadi per localitzar els presumptes autors del delicte. D’aquesta manera s’han identificat a tres persones, un menor d’edat i dos majors d’edat que responen a les inicials J. C. M. A. i K. B. G. El primer es va acollir al dret a no declarar i el segon no es va presentar.

Els fets poden ser constitutius d’un delicte de lesions de la dignitat de les persones per motius de discriminació relatius a la nació o origen nacional del Codi Penal, exposa el fiscal.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió