Dimecres, 8 desembre 2021

L’enganyifa dels “variables” fa que el Barça pagui 5 MEur al Dortmund cada 25 partits de Dembélé

En paral·lel, aquest dimecres es reprenen les negociacions de la retallada de sou dels professionals del club

|

Del FC Barcelona, molt se’n parla dels aspectes esportius i socials, solament cal mirar els resultats al camp i la mala maror que ha fet sorgir una moció de censura i la dimissió de la junta de Josep Maria Bartomeu. Queda una tercera pota de l’inestable tamboret: l’economia, que queda al descobert quan coincideixen dues notícies que col·lisionen fort entre elles:
– El Barça paga 25 milions més al Borussia de Dortmund per Dembélé
– Les negociacions salarials, interrompudes

DEMBÉLÉ
Va costar 105 milions d’Euros “més 40 en variables”. Aquesta fórmula sovint disfressa el preu real de les operacions. En el cas del davanter francès, el pacte és que el Barça paga al club alemany cinc milions d’euros per cada 25 partits jugats amb el Barça fins a arribar als 100. Ara mateix, Dembélé en porta 83 de jugats i, per tant s’han fet tres pagaments de 5 milions més. Quan arribi als 100 partits jugats, se’n farà un altre i s’arribarà als 130 milions i encara hi ha un altre “variant” de deu milions més.

Així doncs, els 83 partits jugats, de moment, surten a 1 milió i mig per partit i, si mirem els 22 gols, cada gol de Dembelé està costant gairebé 6 milions d’euros.

RETALLADA DE REMUNERACIONS
Després del mareig de les xifres anteriors, especialment de la mà trencada del club blaugrana en els pactes dels fitxatges, ara seguim amb l’altre tema. Les negociacions entre la Junta Gestora del Barça i els representants dels jugadors i treballadors corporatius, després d’interrompre’s i ajornar-se, es reprenen aquest dimecres, dia 25.

El club blaugrana volia fer una mena de “variables”: retallada del 30% dels sous, recuperable de manera diferida els pròxims anys. L’escull bàsic en les negociacions és que cada jugador és un cas diferent i sembla inevitable haver de tractar cas per cas.

Els grans números diuen que els ingressos s’han reduït en 300 milions d’euros i que, per quadrar-los, l’ajustament salarial ha de ser de 191 milions d’euros. Una cosa així com 32 gols de Dembélé.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,332SeguidorsSeguir

Opinió