Dimecres, 10 agost 2022

La ILP de la UFEC per una nova Llei de l’Esport serà substituïda per un text de consens

La Unió de Federacions presenta el seu projecte amb 154.492 signatures. Un cop entri al Parlament serà substituïda per un text consensuat entre el Govern i els actors del món de l'esport, inclosa la UFEC

|

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha aconseguit que el món de l’esport es mobilitzi per acordar una nova Llei de l’Esport. La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) presentada per l’entitat presidida per Gerard Esteva ha assolit la voluminosa xifra de 154.492 signatures, 30.000 més que d’altres propostes com la renda garantida i més de 50.000 firmes per sobre de la iniciativa per l’educació pública presentada l’any 2016.

L’ILP de la UFEC ha tingut un suport massiu. Ara, un cop l’IDESCAT validi la quantitat mínima de signatures obligatòries (50.000) per poder ser formalitzada de forma oficial, la ILP entrarà al Parlament per ser debatuda. Fins avui, però, aquesta ILP ja s’està tractant de manera profunda en les reunions mantingudes entre els diferents actors del món de l’esport, entre els quals s’hi troba la Secretaria General de l’Esport, l’organisme públic de la Generalitat i màxim responsable de l’esport a Catalunya.

La Secretaria General de l’Esport és l’encarregada de confeccionar, dissenyar, redactar i presentar la nova Llei de l’Esport català. Des que la UFEC decidís engegar els tràmits per a la ILP, el màxim responsable d’aquesta Secretaria -Gerard Figueras- i Gerard Esteva han mantingut trobades i han apropat postures per tal d’arribar a un text de consens que satisfaci el sector. D’aquesta manera i segons ha pogut saber La República Esportiva, el pacte al qual han arribat els actors del món de l’esport és, un cop es tramiti i prengui el curs parlamentari corresponent, la ILP serà substituïda pel text de consens que s’està acabant de redactar.

Fonts de les negociacions han admès a aquest diari que, immediatament després de la formalització per ser debatut al Parlament, “el Govern i el sector, en el qual s’hi inclou la UFEC, presentaran les esmenes corresponents al text”, unes esmenes que l’acabaran substituïnt pel document de consens “que duem molts mesos treballant”. La nova Llei de l’Esport sorgida de les negociacions entre el Govern i els diferents actors del món esportiu català és la que s’acabarà debatent entre els diputats de la cambra catalana.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,311SeguidorsSeguir