Dissabte, 13 agost 2022

La Junta d’Andalusia deixa a l’equip de futbol de Wuhan, focus del coronavirus, fer pretemporada a Màlaga

L'equip xinès s'estarà uns dies a la Costa de el Sol

|

L’equip de futbol de Wuhan, de la primera divisió xinesa, arriba demà a Màlaga. La Junta d’Andalusia ha permès que l’equip faci la pretemporada a la Costa de Sol, on s’hi estaran uns dies abans de tornar a la Xina per començar la lliga del país asiàtic.

El Wuhan Zall ja ha viatjat altres anys a Màlaga per fer la seva pretemporada. En aquesta ocasió, però, no estava tan clar per raó de l’epidèmia de coronavirus que en aquella ciutat s’ha iniciat i que ha motivat que el govern xinès ha confinat 60 milions de persones d’aquella ciutat i el seu entorn.

No obstant això, la Conselleria de Salut i Famílies, a través del Grup Assessor de Seguiment del Coronavirus en la comunitat autònoma, considera que no hi ha cap risc en què els jugadors d’aquest club vinguin a l’Estat. “L’equip ha estat entrenant a la ciutat de Guangzhou, situada a 1000 quilòmetres de Wuhan, pel que no eren a la ciutat d’origen del focus de Coronavirus quan va començar la seva propagació. A més, l’equip porta fora de Wuhan des del 2 de gener i per tant ha passat el període d’incubació màxim a vigilar”, asseguren.

Aquesta lleugeresa en la decisió de la Junta andalusa contrasta amb els ferris controls aeroportuaris que s’estan implantant per evitar que ciutadans xinesos amb possibilitat d’estar contagiats viatgin a altres països. Insisteixen des de la Junta que “cap dels integrants de l’equip, jugadors i cos tècnic, presenta cap tipus de símptoma vinculat a l’brot. L’equip xinès arribarà procedent d’Istanbul i un dels jugadors del Wuhan és Leo Baptistao que hi va anar sortint de l’Espanyol.

Cartell de benvinguda de Leo Baptistao al Wuhan
Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir