Dissabte, 13 agost 2022

La Liga suspèn per primer cop un partit per insults… contra un nazi!

Per contra mai no s'ha suspès cap partit per racisme o per catalanofòbia

|

El partit Rayo-Albacete s’ha suspès per protegir un jugador que obertament i reiterada ha mostrat la seva ideologia nazi. L’àrbitre, José Luis López Toca, va parar el matx a la primera part per fer advertir per megafonia que suspendria el partit si seguien els crits de “puto nazi” per la presència al camp del jugador ucraïnès de l’Albacete, Roman Zozulya. Al descans, veient que els crits continuaven i comptant amb el suport de l’equip visitant, va decidir donar per acabat el partit.

Cal destacar que és el primer cop que això passa als camps espanyols. Mai abans no s’ha suspès cap partit per crits racistes, podríem donar-ne molts exemples, o per fòbia a minories, com la catalanofòbia. Com tampoc no s’ha suspès mai cap partit per insults o vexacions a àrbitres o jugadores femenines.

L’any 2017, Zozulya, de qui corren múltiples imatges i declaracions de caire nazi, arriba al Rayo Vallecano. Les penyes del Rayo, però, van aconseguir que el fitxatge de l’internacional ucraïnès es tirés enrere i el d’ahir era el primer retorn del jugador a Vallecas, ara com a visitant.

Tant o més destacat que la suspensió del partit és el fet que els despatxos de La Lliga de Futbol Professional avalen aquesta suspensió. En un comunicat oficial, “La liga” dóna suport a la decisió del col·legiat «pels greus insults i amenaces» contra Zozúlya.

O sigui que actuar per protegir un jugador nazi és correcte, segons la Liga, mentre que els insults per racisme contra jugadors de raça negra o per xenofòbia contra jugadors catalans o bascos (en trobem gairebé a cada jornada) no mereixen cap suspensió ni tan sols advertiments per megafonia.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir