Dilluns, 26 setembre 2022

La Lliga no rectifica i avui no hi haurà cap mitjà català a Sevilla

Ni ràdios, ni cronistes, ni entrevistadors, ni fotògrafs... Les transmissions, totes en castellà i del mateix color

|

Els mitjans de comunicació catalans no tindran cap representació avui a l’estadi Sánchez Pizjuán de Sevilla en el matx entre l’equip local i el Barça: Ni SPORT, ni Mundo Deportivo, ni L’Esportiu, ni l’Ara, ni La República Esportiva, ni Catalunya Ràdio, ni RAC1 ni cap altre mitjà català (diari, revista, emissora, web…) no serà avui presencialment al Pizjuán. Tots hauran de fer la narració, la captació d’imatges i les cròniques des de la distància.

En canvi, ves per on!, si hi haurà les delegacions a Sevilla de Marca i As, tant redactors com fotògrafs. Diu el club sevillà que prioritza la premsa local, així consideren les corresponsalies de les capçaleres de Madrid, i, en el cas dels fotògrafs, és directament la Lliga qui n’atorga les acreditacions.

Els locutors, com ja ho van intentar fer en el partit jugat a Mallorca, se les empescaran perquè els oients intentin sincronitzar la locució amb el senyal televisiu. Hi ha una idea molt senzilla, a més de menestral i inexacta: recordar un moment precís del joc (l’ideal seria el xiulet inicial, però si no un xut, una aturada, un corner…) per aleshores aturar la locució i esperar el moment en la imatge on allò passi per immediatament reprendre la ràdio. Qui signa ho va intentar i solament ho va aconseguir amb el quart gol, faltant pocs minuts per acabar el partit. Avui intentaré estar més al cas!

Cal recordar que el Col·legi de Periodistes de Catalunya ja va transmetre la seva disconformitat en veure el protocol de La lliga que menystenia els mitjans de l’equip visitant, que, en el cas de molts equips, no només de Barça i l’Espanyol sinó també dels equips del País Valencià, les Illes, Euskadi i Galícia, també implica perdre les locucions en els idiomes d’aquest territoris i, per què no dir-ho, haver d’aguantar unes locucions clarament esbiaixades contra els equips catalans, ja que els locutors s’adrecen a les seves audiències i no els incumbeix que els seguidors de l’altre equip no tinguin alternativa, ni en en el seu idioma ni amb l’enfoc esportiu dels seus colors.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,302SeguidorsSeguir