Diumenge, 25 setembre 2022

La Secretaria General de l’Esport dona suport al torneig de Sitges del Ladies European Tour de Golf

Disputat aquest cap de setmana, la marca “Catalunya” s’ha incorporat al nom del torneig: "Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya"

|

L’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya 2021, torneig que forma part del Ladies European Tour, s’ha celebrat al Club de Golf Terramar de Sitges, d’aquest divendres al diumenge, sota el patrocini principal d’Estrella Damm i el patrocini institucional de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Sitges, que l’ha declarat esdeveniment d’especial rellevància.

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física s’ha bolcat en donar suport a aquesta competició de primer nivell internacional i, amb la incorporació de la denominació “Catalunya” al nom del torneig n’ha esdevingut el patrocinador institucional a partir d’aquesta edició, la quarta, del torneig català dins del circuit del Ladies European Tour.

En la presentació del torneig, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, havia manifestat que “és una gran notícia que l’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya torni a disputar-se presencialment després del parèntesi de l’any passat, provocat per la Covid-19. Això vol dir que, progressivament, l’esport català va recuperant la normalitat en la celebració de competicions i esdeveniments arreu del país amb les mesures de seguretat pertinents”.

Anna Caula també va voler deixar clar que “el Govern català dona suport econòmic al torneig perquè és una eina molt potent en el nostre objectiu de fer passos endavant per normalitzar l’esport femení a Catalunya. N’hi ha des de fa temps i el que ara cal és fer-lo visible”. La secretària de l’Esport va afegir que “esdeveniments com aquest torneig tenen un impacte econòmic i turístic cabdal per al territori. La col·laboració entre el món públic i el privat torna a fer possible que visquem una cita esportiva d’alt nivell que promourà el golf, i que ho farà en una entitat emblemàtica com el Club de Golf Terramar i amb la presència de les millors jugadores del circuit”.

Per concloure la seva intervenció, Anna Caula va manifestar que “gràcies a la transmissió televisiva a més de 100 països, l’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya, projectarà al món la capacitat organitzativa de l’esport català i mantindrà Catalunya a primera línia internacional”. Per la seva banda, el president del Club de Golf Terramar, Josep Maria Gassó, va voler “agrair a la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física tot el seu suport, que ha estat clau per garantir la continuïtat d’aquest torneig. A més, amb aquest suport i el de la resta de patrocinadors, el futur de la competició a Terramar, Sitges i Catalunya ara està més garantit que mai. Com a Club hem fet un gran esforç per presentar un camp en les millors condicions, culminant el nostre Pla Director amb la remodelació de tres nous forats, que convertiran Terramar en tota una referència del món del golf”.

L’èxit esportiu i de públic ha sigut notable i el triomf d’aquest “Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya” se l’ha endut la sueca Maja Stark en una darrera jornada en la qual ha recuperat set cops i superant diverses rivals com l’argentina Maggie Simmermacher , líder després de 36 forats, o la navarresa Maria Hernández, molt regular durant tot el torneig. La darrera jornada ha estat marcada pel vent de garbí unes condicions que la guanyadora creu que la poden haver afavorit per estar-hi més avesada. Finalment el podi ha acabat amb l’eslovena Pia Babnik, en segon lloc i Maria Hernández, Krista Bakker i Kylie Henry, igualades en tercera posició.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,304SeguidorsSeguir