Dilluns, 26 setembre 2022

LaLiga expulsa el Reus Deportiu durant tres anys

El jutge de la competició sanciona el club català amb tres anys d'exclusió de la Segona Divisió i una multa de 250.000 euros

|

El jutge de LaLiga ja ha sentenciat. El Reus Deportiu serà expulsat de les competicions oficials durant tres anys i haurà de pagar una multa de 250.000 euros per l’impagament reiterat als seus futbolistes i treballadors. El conjunt català deixarà de disputar la lliga de Segona Divisió i quedarà automàticament descendit a les categories no professionals del futbol estatal.

Una setmana després que els empresaris americans Russell Platt i Clifton Onolfo adquirissin la majoria accionarial del Reus i n’asseguressin la supervivència a la segona categoria del futbol espanyol, el jutge de disciplina de la patronal ha etzibat un cop molt dur als nous propietaris i a tota l’estructura social de l’entitat roig-i-vermella, que veu com els seus objectius es paralitzen ara un mínim de tres temporades.

Segons el jutge, el fet que el club tingui nous inversors “no produeix cap efecte” en la sanció proposada, ja que “el sanejament (presumpte o real, total o parcial, creïble o no) d’una entitat després d’haver realitzat el fet infractor i haver-se beneficiat d’aquest no pot tenir efectes enervadors de la sanció”.

LaLiga considera “provat” que el Reus incomplís els deures i compromisos adquirits amb els seus jugadors, “amb la gravíssima conseqüència addicional que sis d’ells han hagut d’abandonar el club”, un fet que vulnera l’article 78.B.3 dels Estatuts Socials de la patronal i el 23.4 del Reial Decret sobre Disciplina Esportiva i que causen “l’expulsió de la competició professional”. Tot i això, el jutge imposa la sanció mínima al Reus, que podria haver estat de cinc temporades, tal i com proposava l’instructor inicialment.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,302SeguidorsSeguir