Dilluns, 26 setembre 2022

Laporta demana paciència i optimisme en la seva primera roda de premsa multitudinària

"No hi ha temporades de transició al Barça i perdre ha de tenir conseqüències" Calen canvis, però no descartem Koeman, que dóna el perfil del que busquem

|

La primera roda de premsa oficial i multitudinària de Joan Laporta ha generat una expectació mediàtica enorme i, després d’una brillant primera intervenció en la qual ha quedat palesa la brutal diferència de personalitat entre l’actual president del FC Barcelona i els seus immediats predecessors, el llarg i completíssim torn de preguntes ha acabat jerarquitzant els temes pel seu interès i urgència.

En la intervenció, el president ha fet un llistat de temes que tenia al pap i que sabia que interessen a tot el món del barcelonisme. Ho ha explicitat amb un “Tenim necessitat d’explicar-nos, que estem liquidant un projecte que pensem que no ha funcionat i a la vegada engegant un nou projecte. Són projectes gairebé antagònics, que s’estan encavalcant i hem de fer compatibles. I al damunt hi ha una auditoria en tots els temes: laboral, fiscal, legal, esportiva, espai Barça, ciberseguretat del club…

El tema Messi, per exemple, no ha estat el tema estrella. S’ha parlat més de sensacions, fins i tot íntimes. El mateix Laporta és de “moderadament optimista”. “El nou contracte pinta bé, però no està fet.” “Leo podria aconseguir molt més del que el Barça li ofereix, però segur que valora l’esforç que el club està fent. No és un tema de diners sinó de bastir un equip guanyador.”

Molt més present ha estat el tema Koeman. En un to de líder i de mandatari, diverses vegades Laporta ha dit que “No hi ha temporades de transició i perdre té conseqüències. Amb Koeman estem valorant com ha anat i no volem que se’ns escapi res, des del futbol base al primer equip.” Diverses preguntes han anat sobre altres noms, Guardiola i Xavi sobretot, i el president ha fugit d’estudi, per acabar dient “No descartem Koeman que ens podem acabar entenent, que té contracte i la relació és bona. A més, dóna el perfil que buscaríem. Recordem que fa només dos mesos que som a la junta i estem treballant per fer-lo nostre.”

Laporta ha afrontat els canvis que s’han fet a l’handbol i al futbol sala (Barrufet i Pasqual per un cantó i Andreu Plaza per l’altre), demanant respecte per la decisió esportiva de renovar. Així ha confirmat que el nou entrenador de l’handbol serà Antonio Carlos Ortega. També ha dit que va ser anunciat en campanya electoral que en aquests dos esports no hi hauria secretari tècnic, a diferència del bàsquet on, segons el president, la presència de Joan Carles Navarro en aquest càrrec és fonamental. No cal dir que ha desitjat que tant l’handbol com el bàsquet assoleixin les respectives Champions, amb la de bàsquet començant avui mateix a colònia contra l’Armani Milà.

Un altre tema estrella ha estat la Superlliga: “Ja estava molt avançat en arribar nosaltres. Ho hem revisat tot amb els nostres advocats i vàrem fer bé d’afegir la reserva de sotmetre-ho als compromissaris.” Contravenint la línia argumental de la UEFA de ser els “garants dels clubs modestos i de les essències de l’esport”, Laporta diu que si “ara són els grans clubs els que estan patint econòmicament, després dels grans vindran els més modestos. El que volem és ajudar que el futbol sigui sostenible. Si fa anys es va resoldre prou bé el tema de la cessió de jugadors a les seleccions, ara és una altra problemàtica i el tema està al tribunal de Luxemburg després que un jutge ja digués que els clubs tenen el dret de competència de muntar les seves pròpies competicions.” Joan Laporta s’ha referit, sense donar noms, a què “hi ha “clubs-estat” amb finançament directe i que “amb una telefonada poden dir “dóna’m tant per fitxar” i que troben recursos fàcilment.” Per al mandatari blaugrana “calen criteris lògics per sostenir la indústria del futbol. Mireu qui s’enriqueix i qui s’empobreix. Hi ha qui s’està enriquint i els que paguem la festa som els clubs grans. I això no s’arregla fent més competicions.”

El capítol econòmic s’ha resolt dient que les auditories estaran a punt el juliol, que l’assemblea és el 20 de juny i ja se sabran moltes més coses. Del que es va sabent, Laporta, amb cara circumspecta, ha dit: “Surten coses preocupants, sorprenents, complicades, però amb solució. S’haurà d’explicar tot i, demanar responsabilitats a l’anterior junta, que s’han generat pèrdues molt grans”.

Més optimista s’ha mostrat en el potencial del club en general recursos, com ara les esponsoritzacions: “Podem renovar amb Rakuten, que aquest és el darrer any, però tenim noves ofertes que ho milloren molt.” Tot això, però, insistint en el missatge inicial “s’ha de fer sense pressa.”

Tres detalls finals: la felicitació reiterada a Jaume Giró, ara conseller d’economia, la presència del MHP Aragonès (no a la roda de premsa sinó a la zona on s’estan fent vacunacions Covid al Camp Nou) i la cirereta ha estat la resposta a la darrera pregunta en un bon nivell d’anglès, demostrat de nou la qualitat i el nivell del personatge i la importància internacional del club.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,302SeguidorsSeguir