Dissabte, 13 agost 2022

Laporta desgrana les mentides d’en Bartomeu i vessa d’optimisme cap al futur

"Una carta de vuit punts, amb vuit mentides. L'herència és nefasta i la situació financera és dramàtica"

|

En una extensa, dues hores, i molt detallada roda de premsa, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha rebatut punt per punt la carta de l’anterior mandatari blaugrana, Josep Maria Bartomeu, repetint constantment la paraula “mentida”. Bartomeu havia respost per escrit l’anterior aparició d’en Laporta, en motiu del comiat de Leo Messi, en la qual va carregar les culpes a la gestió de l’anterior junta: “Me l’he llegida atentament i la veig plena de mentides i amb un esforç per justificar una gestió injustificable. És un exercici de desesperació, que aprofita un moment de convulsió. No m’agrada això i no m’agraden les mentides.”

El president ha incidit en el “modus operandi” de l’anterior junta: “Se saltaven tots els controls interns i de l’Assemblea. Es fraccionaven fractures perquè no passessin els controls interns de l’entitat. Això es feia tant en temes de pes, Barçagate i l’Espai Barça, com en temes menors: informàtica, màrqueting: “La carta diu que no són responsables de l’exercici 2020/21. Mentida. En són responsables fins al 17 de març de 2021. Van dimitir el 27 d’octubre de 2020. Ningú no s’escaparà de les seves responsabilitats.”

“Diuen que van dimitir pel Procicat. Mentida. Tots sabem que van dimitir perquè el vot de censura prosperava. És aquesta manera de fer que tenien. Això no s’ho creu ningú. Els pressupostos estan plens d’hipòtesis falses: 30 milions de benefici per traspassos, 100 milions pel Barça Corporate, comptant que l’estadi es reobria el febrer de 2021… Res d’això no s’ha acomplert i la realitat són 320 milions en negatiu. Diu que es van reduir els salaris. Mentida. Es van retocar aspectes col·laterals dels contractes i no es van reduir els salaris.”

El president ha explicat que la massa salarial dels esportistes està disparada en comparació amb altres competidors i que s’haurien d’haver pres decisions amb una major lògica esportiva. Fins i tot ha arribat a dir que “en l’afany curtterminista de treure cash d’on fos” s’havien descuidat qüestions de manteniment de les instal·lacions: “Ara ens toca posat al dia alguns equipaments, fins i tot en temes de seguretat.” Per tot això ha reiterat que la gestió d’en Bartomeu ha estat “nefasta”.

Un altre tema de desacord és el de CVC: “L’ingrés de CVC no era un ingrés directe. Ens fan un crèdit, per això nosaltres considerem que la valoració de CVC és baixa i que l’estructura jurídica de l’operació no la veiem clara. Demostra la visió curt-placista que tenia la junta de Bartomeu a l’hora d’operar. Així ens ha anat.” En la seva habitual claredat i sornegueria, el president ha dit: “Ja no sé per quin punt de la carta vaig, però és igual, que tot és mentida. En el sisè diu que li hem perdonat a Neymar 16,7 milions d’euros. Mentida.”

Constantment, en Laporta s’ha desfet en lloances a l’equip per la seva motivació, als jugadors per la seva bona disposició tant en el camp com als despatxos i ha insistit molt a donar, paral·lelament a la dura transparència dels números, un missatge d’optimisme: “En dos anys, si tot va bé, l’economia del club estarà sanejada i no hi ha el més mínim risc que el Barça deixi de ser propietat dels socis”. Davant l’allau de preguntes dels periodistes, tot i sovint respondre amb xifres de memòria i amb seguretat, el president ha recordat que, al setembre, es farà una nova comunicació, en continuïtat d’aquesta presentació, amb tots els números al mínim detall.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir