Diumenge, 25 setembre 2022

Les llicències obliguen el Barça a modificar la planificació de les obres del nou Camp Nou

El club no ensorrarà les graderies aquest estiu, tal i com estava previst, sinó que realitzarà altres treballs a l'espera d'obtenir els permisos corresponents que encara manquen

|

Les obres de l’Espai Barça no començaran tal i com estaven previstes. La Cadena SER ja va explicar que les dates canvien -s’iniciaran aquest proper estiu i acabaran el 2023-, i ara La República Esportiva ha pogut saber que també es modifica la planificació dels treballs a realitzar. L’estiu del 2019 -ja amb un any de retard-, el club havia d’enderrocar les primeres graderies del Gol Nord i del Lateral per tal de construir-hi les noves -també abans d’iniciar la temporada-, però la manca dels permisos ha obligat el Barça a replantejar-se l’ordre de les accions.

El club no farà entrar les màquines excavadores a l’estadi aquest proper juny. Les graderies seguiran a lloc, sense modificació fins assolir l’aprovació completa del pla per part de les instàncies més altes del consistori barceloní. L’obra s’abordarà més endavant, quan d’altres treballs menors estiguin avançats i el club tingui tota la documentació en ordre per tal de començar a ensorrar i aixecar formigó.

El retard d’un any en la aprovació de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per part de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat “ha fet que el Projecte de Reparcel·lació que s’ha de fer a continuació també tingui aquesta demora”, expliquen a aquest diari fonts properes a Josep Maria Bartomeu. “I fins que aquest projecte no estigui aprovat per l’Ajuntament i inscrit al Registre no es pot demanar la Llicència d’obres majors de l’Estadi”, argumenten.

“És un tema molt tècnic”, diuen des de la zona noble del Camp Nou. “I no té res a veure amb manca de finançament”, aclareixen, conscients que cada retard en l’execució de l’obra fa créixer els rumors al voltant d’una suposada falta de líquid en les arques de l’entitat blaugrana. Mentrestant, el club aborda obres de millora com el sistema d’instal·lacions i “reparació de patologies de graderies que no es modifiquen”, treballs que no suposen modificar l’estructura del recinte.

L’Estadi Johan Cruyff, a la primavera

Josep Maria Bartomeu va explicar, durant el darrer Congrés Mundial de Penyes celebrat el 21 d’agost passat -coincidint amb el Trofeu Joan Gamper- que les obres de l’estadi Johan Cruyff finalitzarien durant el primer trimestre de l’any 2019. El projecte no té un retard important, però sí que ha patit entrebancs arran de les intenses pluges caigudes sobre Catalunya durant el mes d’octubre. Amb les tempestes, les obres van haver de ser aturades i, fins i tot, es van arribar a suspendre visites institucionals previstes per aquelles dates per tal que la premsa pugués veure l’evolució del nou estadi, situat just al costat de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí.

Segons expliquen fonts del club blaugrana, el nou recinte estarà llest -si no existeixen nous obstacles- durant el mes d’abril i podrà ser inaugurat cap el maig. Tot i això, el club prefereix que els equips que s’han de desplaçar al nou estadi Johan Cruyff ho facin un cop finalitzada la temporada per no alterar el correcte funcionament de la parcel·la esportiva, amb la possibilitat que la inauguració es plantegi de cara al final de curs.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,304SeguidorsSeguir