Divendres, 16 abril 2021

Les maniobres financeres de Florentino a l’Aràbia Saudita i les Illes Caiman

El Reial Madrid ingressarà 150 MEur per un cantó i 200 més per l'altre

|

El president del Reial Madrid i mag de les finances, que fa que tot li vingui sempre de cara, Florentino Pérez, té tentacles en alguns indrets dels més transparents del planeta, com l’Aràbia Saudita i les Illes Caiman.

ARÀBIA SAUDITA
Sembla realment que la reialesa, i valgui la redundància, s’hi trobi bé a la península aràbiga i, segons The Times, el Reial Madrid negocia amb l’Aràbia Saudita un acord de patrocini milionari, d’uns 150 milions, vinculat a l’equip femení. “Com a part de la col·laboració, Qiddiya es convertirà en el principal patrocinador de l’equip femení, pel qual les seves jugadores hauran de viatjar a l’Aràbia Saudita per motivar les nenes perquè practiquin esport”, informa el diari anglès. Així el Reial Madrid, a través del seu recentment creat equip femení, contribuiria a emblanquinar un dels règims del món que més maltracta les dones. L’equip masculí, però, també s’hi veuria involucrat amb la presència d’un mínim de quatre futbolistes del primer equipen actes promocionals i tot això al voltant del projecte de Qiddiya, valorat en 6.580 milions d’euros, que s’està construint a prop de Riad i està destinat a convertir-se en la capital de l’esport i l’entreteniment de l’Aràbia Saudita.

ILLES CAIMAN
Segons una informació avançada per InfoLibre, el Reial Madrid hauria acceptat el pagament de 200 milions d’euros procedents del fons Providence de les Illes Caiman sabent que podria incórrer en “frau de llei”, segons es desprèn d’una informació procedent de Football Leaks compartida per Der Speigel amb el consorci European Investigative Collaborations (EIC): “Dues companyies radicades a les illes Caiman i domiciliades en un edifici de George Town on hi ha milers d’empreses domiciliades que garanteixen el pagament al club de 200 milions per part d’una societat luxemburguesa de 20.000 euros de capital social.

El club blanc era conscient dels riscos tributaris, però, tot i així, va acceptar l’acord amb Providence: “Aquesta estructura serà qüestionada amb gairebé total seguretat per Hisenda”, hauria advertit Julio Esquerdeiro, director financer del club. Segons les informacions que publica el mitjà alemany Der Spiegel, també s’ha filtrat que el 21 de novembre de 2016 una delegació del fons d’inversió va viatjar a Madrid en una visita de dos dies per començar a negociar amb el club presidit per Florentino Pérez i van ser ensabonats amb regals, àpats de luxe i vol en jet privat a Lisboa per veure el partit de la Champions League entre el Reial Madrid i l’Sporting de Portugal.

- Publicitat-

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Segueix-nos a

2,787M'agradaAgradda
2,347SeguidorsSeguir

Opinió