Diumenge, 25 setembre 2022

Montilivi estrenarà graderia i s’assegura la millor entrada de la seva història

El Girona, que ha rebut aquesta tarda l’autorització per obrir la nova graderia del gol sud, ultima els darrers detalls a l'estadi per lluir en la visita del Reial Madrid

|

Des del perseguit ascens aconseguit el 4 de juny del 2017, Montilivi s’ha transformat per adequar-se a les exigències de l’elit. A les dues graderies que es van inaugurar la temporada passada (Gol Nord Superior i Preferent Superior), aquest cap de setmana s’hi ha de sumar la nova grada de Gol Sud Superior. Després d’uns dies d’incertesa, finalment aquesta tarda el club ha rebut l’autorització per obrir-la als espectadors. La nova zona permetrà augmentar en 1.000 places l’aforament total de l’estadi, que s’aproparà a les 14.500 localitats. De les 1.000 noves places, 400 es destinaran a seients VIP. Aprofitant l’ampliació i el recondicionament de l’àrea del gol sud, s’ha construït un aparcament de 145 places on fins ara s’ubicava el camp d’entrenament annex.

Tot i que la inauguració de la nova graderia estava prevista pel debut a la lliga enfront del Valladolid, els responsables de seguretat van aconsellar que no s’hi accedís. En resposta, el club va recol·locar els espectadors que tenien la localitat en aquella zona en altres punts de l’estadi. Una situació que no es repetirà aquest diumenge. El Girona havia reservat 500 entrades per reubicar als aficionats en cas de no haver-se pogut obrir el nou espai. Amb la confirmació dels tècnics, aquest paquet d’entrades s’ha posat a disposició del públic general. El ritme actual de venda permetrà que es superi el rècord d’assistència, xifrat en 13.383 espectadors, en la visita del Madrid la temporada passada.

L’altra gran novetat, a l’espera de la instal·lació del nou vídeo-marcador amb tecnologia LED, és la il·luminació. En l’estrena el passat divendres, les quatre torres de llum, visiblement més altes que les anteriors, ja estaven en funcionament, tot i que no a ple rendiment. La nova il·luminació ha necessitat la posada en marxa d’un centre de transformació propi, per tal d’abastir la potència necessària. Durant la setmana s’ha treballat en orientar els 258 projectors LED per tal de cobrir tota l’àrea del terreny de joc. Les proves lumíniques han sorprès els veïns de la zona, que han pogut copsar des de diferents punts de la ciutat la sorprenent potència de la nova instal·lació.

A les obres de millora més cridaneres, cal sumar-hi les funcionals. La nova senyalística de l’estadi, tant interior com exterior, ja estava operativa el passat divendres, facilitant el moviment dels espectadors per les diferents àrees del recinte. El nou sistema de megafonia fou una altra de les novetats que es van trobar els 10.368 espectadors de la primera jornada. Tot plegat forma part d’una inversió de 2,6 milions d’euros per millorar l’estadi, després d’aconseguir-ne la concessió pels pròxims 50 anys.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,304SeguidorsSeguir