Dilluns, 26 setembre 2022

Mourinho, un any de presó

L'entrenador portuguès admet un frau fiscal de 3,3 milions d'euros amb la Hisenda espanyola. No haurà de complir condemna

|

L’actual mànager del Manchester United, José Mourinho, ha pactat amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat un acord pel qual l’entrenador portuguès acceptarà una condemna d’un any de presó per la comissió de dos delictes fiscals durant la seva etapa com a tècnic del Reial Madrid, segons ha avançat el diari El Mundo.

El frau, que es va dur a terme durant els anys 2011 i 2012, va permetre Mourinho deixar de declarar 3,3 milions d’euros a Hisenda per l’explotació dels seus drets d’imatge, en una maniobra dissenyada a través de la societat Koper Services S.A., radicada a les Illes Verges Britàniques, un paradís fiscal.

Mourinho acceptarà en un escrit aquesta ocultació, per la qual assumirà sis mesos de presó per cada un dels dos delictes i una multa que ascendirà al 60% de la quota defraudada (966.922,56 euros per l’exercici del 2011 i 1.015.879,83 euros pel del 2012). Cal recordar que, en el moment de l’obertura de la investigació, Mourinho ja va abonar 4,4 milions d’euros en concepte de la quota defraudada, les multes i els interessos.

Però la filtració de Football Leaks, un cop el portuguès va haver pagat els 4,4 milions, va revelar l’entramat pel qual Mourinho gestionava l’empresa Koper Services a través d’una altra societat, Kaitaia Trust, amb seu a Nova Zelanda. El Ministeri Fiscal va decidir, aleshores, reobrir el cas per tornar a demanar responsabilitats.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,302SeguidorsSeguir