Dimecres, 6 juliol 2022

Opinió

El desgavell en la gestió esportiva ha obligat a contractar Setién

Els únics culpables són la junta directiva i la seva manca de projecte

Ja fa temps que molts socis del FCB estem qüestionant el tècnic Ernesto Valverde. Tots recordem les dues semifinals de la Champions perdudes, Roma i Liverpool, i també la manca de motivació dels jugadors i la inseguretat que, sota les seves ordres, sempre ens ha generat l’equip, especialment en partits clau.

Calia renovar-lo una temporada més, com ho va fer la directiva? Potser no, però, aleshores, calia destituir-lo ara, a mitjan temporada i quan el Barça va primer a la lliga i som a vuitens de finals de la Champions? Potser respondria que sí sempre i que l’equip tècnic hagués trobat un entrenador de futur, aquell entrenador ideal, esperat i desitjat, el crac tècnic revulsiu que fes content al soci, però la realitat és que tots els tècnics amb qui l’equip directiu ha contactat li han dit que no, que així no es fan les coses, i que fins a final de temporada ja tenien feina i compromisos.

   

La conseqüència d’això és que la directiva, com ens té acostumats, ha generat una crisi mediàtica i de confiança amb l’entrenador actual fins al punt que no hi ha hagut més remei, no ha tingut cap altra sortida que destituir-lo. Ràpidament ha calgut, d’un dia per l’altre, contractar un entrenador de circumstàncies, Quique Setien, que, amb tots els meus respectes, no és un fitxatge estrella i a qui se li demanarà que guanyi els dos títols més importants que hi ha en joc.

Exjugador del Ràcing de Santander, ha entrenat, com a equips més destacats en tota la seva carrera, el Betis i el Las Palmas. Torno a dir, i amb molt de respecte, que el Barça és una altra cosa: vestidor, història, la magnitud del club mateix, els titols… tot plegat és un repte gegantí el que li cau a les espatlles al míster càntabre. Vist això, el que penso de tota aquesta moguda és el següent: el veritable problema del Barça és la directiva, amb el seu president al capdavant

Amb aquesta crisi es demostra que es van equivocar en la renovació del tècnic, un entrenador que no té un projecte clar ni ha sabut dotat al club de la credibilitat i del respecte que cal per a un dels grans equips de món del futbol. Aquesta junta ha obert una crisi, que ara mateix era innecessària, només per salvar el seu cul, perquè necessita els títols i mantenir les cadires.

El president Bartomeu ha volgut fer una jugada mestre portant una estrella a la banqueta i ha acabat fent un nyap de llibre, un estrepitós ridícul, amb una roda de contactes a micro obert, sense acabar de lligar res i arribant a l’atzucac de no poder aguantar Valverde, ni que hagués volgut. No podrem responsabilitzar Setién de res si el FCB no guanya títols aquesta temporada, ni molt menys podrem blasmar Valverde, que ha deixat l’equip en una posició immillorable.

Els únics culpables són la junta directiva i la seva manca de projecte i planificació esportiva. Aquesta crisi ve de la por al fracàs de les seves pròpies decisions, en especial, les del seu president. Els socis estarem a l’expectativa per veure com acaba aquesta crisi oberta per la directiva del nostre estimat club.

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió