Dimecres, 10 agost 2022

Oriol Busquets pica a la porta

El migcampista vol guanyar-se la confiança de Valverde, que li demana jugar "molt i bé" amb el filial, tal i com explica a 'La República Esportiva'

|

Oriol Busquets i Mas (19 anys, Sant Feliu de Guíxols) és una de les perles de la Masia i està cridat a ser el substitut de Sergio Busquets. Amb 19 anys, ja fa dos anys que forma part del filial del Barça i puja a entrenar sovint amb el primer equip. Ernesto Valverde el té en gran consideració i el veu com un jugador apte per anar progressant en aquesta complicada posició de 4, una de les més prolífiques de la Masia.

Amb Sergio Busquets comparteixen cognom (no parentesc) i una història curiosa: el pare de l’Oriol també va ser porter al Barça però no va arribar a l’elit, a diferència del pare del SergioCarlos Busquets, porter que va formar part del Barça de Cruyff. El seu germà (Pol) també és porter i juga al Gavà. El gironí ha superat una greu lesió al menisc i torna a sentir-se futbolista, fins i tot lluint la senyera de capità en determinats partits.

“En Sergio és el millor del món. Juguem en la mateixa posició i m’hi fixo molt per intentar assemblar-me a ell el màxim possible”, assegura Oriol Busquets a La República Esportiva després de guanyar 1-2 al Lleida. L’Oriol, com el Sergio, és un gran coneixedor del joc de posició i ja ha disputat dos partits al Camp Nou, els setzens de final de la Copa del 2017 i 2018.

Culer de pedra picada, el seu gran primer record com a blaugrana va ser la final de París 2006 i el seu ídol d’infància va ser Deco, signe inequívoc de com passa el temps. “Valverde m’ha anat cridant, l’altre dia a la Copa em va donar l’oportunitat, li estic molt agraït per la confiança. Em crida a entrenar, em va preguntant com estic, com va el genoll… em demana que jugui molt i bé amb el filial”, explica, conscient que la lesió de genoll va impedir que aquest any ja estigués en dinàmica “habitual” de primer equip com Riqui Puig o Juan Miranda. 

“La lesió va ser molt llarga. El pitjor moment va ser al final, quan ja et veus bé i encara no et deixen entrenar amb els companys. Són els mesos més durs, al principi ho assumeixes però al final costa molt més”, assegura Oriol Busquets, que espera tenir un rol més accentuat amb Valverde en aquest segon tram de temporada. Pel Txingurri és la nineta dels seus ulls.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,311SeguidorsSeguir