Dilluns, 26 setembre 2022

Saba nova per al continuïsme

Un grup de joves directius ja ha comunicat a Bartomeu la seva predisposició a presentar-se com a junta continuïsta en les properes eleccions si no hi ha un candidat definit

|

Les properes eleccions a la presidència del Barça estan previstes pel 2021. Si no hi ha un trasbals esportiu o institucional de primera magnitud, Josep Maria Bartomeu deixarà la llotja del Camp Nou d’aquí a tres anys, quan hagi esgotat el seu segon mandat i quan, per Estatuts, no pugui repetir una tercera vegada després d’haver acceptat l’encàrrec de Sandro Rosell el 23 de gener del 2014 i d’haver completat un primer mandat de només un any i mig abans de convocar i guanyar les eleccions del 2015.

Bartomeu marxarà del Barça havent estat set anys i mig a la presidència. I ho farà deixant, si l’evolució es completa amb normalitat, un candidat continuïsta que allargui l’obra de govern iniciada el 2010 amb Rosell al capdavant de la junta directiva. Un membre de l’actual grup que perllongui el projecte sis anys més fins la següent convocatòria electoral.

Fins fa ben poques setmanes, l’únic nom que apareixia damunt la taula era el de Jordi Cardoner. Net de Nicolau Casaus, actual vicepresident primer i màxim responsable de l’àrea social i un home destinat, segons les veus de l’entorn, a succeir Bartomeu i a heredar l’estatus de senyor exitós del seu antecessor familiar. Mai fou president -sí candidat-, però Casaus va aconseguir tenir l’estima i el reconeixement del futbol espanyol gràcies al tracte afable amb presidents i directius de clubs i institucions durant els 22 anys com el vicepresident de Josep Lluís Núñez.

Però Cardoner, que mai s’ha pronunciat públicament sobre el seu futur -tot i que la seva intenció és vox populi-, no és l’únic membre de la junta directiva a qui li faria il·lusió presidir el club en un futur proper. En les darreres setmanes, un grup format per joves directius ha fet un pas endavant i s’ha mostrat disposat a encapçalar una candidatura continuïsta en el cas que cap dels companys es postuli.

De fet, Bartomeu és conscient que Jordi Cardoner no compta amb el suport explícit de la majoria de la seva directiva actual i que no ho tindrà fàcil a l’hora de designar successor. També ho sap el mateix Cardoner, que en l’àmbit privat ja ha expressat dubtes per la manca de consens en la seva figura com a candidat continuïsta. És per això que el grup ja li ha comunicat a Bartomeu la seva predisposició a liderar el projecte si la junta no designa un candidat que compti amb el consens general.

Encara manquen tres anys i la intenció, en cap cas i segons ha pogut saber La República Esportiva, no és fer oposició a cap altre candidatura. “Si hi ha un company decidit a fer el pas, nosaltres no ens barallarem amb ningú, ni participarem en cap cursa”, expliquen fonts properes al grup. Aquest conjunt de directius compta amb la presència de l’actual vicepresident quart Enrique Tombas i dels vocals Xavier Vilajoana, Maria Teixidor, Emili Rousaud i Oriol Tomàs, tots i que cap d’ells ha expressat la seva intenció clara de convertir-se en president del club. “Treballem el dia a dia i no ens plantegem res de futur. Si arribat el moment no hi ha candidat, ens veiem amb ganes i il·lusió per tirar-ho endavant”, expressen.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,302SeguidorsSeguir