Dimecres, 10 agost 2022

S’embolica el cas de pressumpte racisme al Cadis-València

El jugador que diu "negre de merda" té accent sud-americà i, per tant, no és Juan Cala

|

El que semblava un episodi senzill d’escatir, unes paraules racistes en mig d’un partit de futbol, s’està convertint en tot un serial. Primer per la reacció dels valencianistes abandonant el camp, però tornant-hi al cap d’uns minuts, no se sap ben bé si a petició de Diakhaby, el jugador suposadament ofès, o per la consideració que era més important no perdre els tres punts, com algun membre de la plantilla xé ha obertament manifestat.

Tornant a l’incident concret, de seguida es va arribar a un punt de contradicció directa amb el valencianista Diakhaby assegurant que el jugador del Cadis, Juan Cala, li havia dit “negre de merda” i, per contra, el jugador andalús negant-ho amb contundència. Aleshores hi intervenvé LaLiga que, passats un dies ha elaborat un informe on diu que “no troba proves que Cala insultés Diakhaby” i així ho ha fet saber als dos clubs implicats.

El que ara és més sorprenent, un cop vistos els vídeos, amb l’ajut d’una empresa especialitzada en lectura labial, i escoltats el àudios, és que, efectivament, l’expressió “negre de merda” hi és, però els especialistes diuen que esta dita amb accent sud-americà, per la qual cosa es descarta que fos Juan Cala, que és fill de Lebrija (Sevilla) i parla amb un marcat accent andalús.

El tema, doncs, no està tancat i és el propi Javier Tebas qui ha dit: “Avui o demà hi haurà més notícies del tema Diakhaby. L’àudio, d’1,30 minuts, evidentment l’hem estudiat i qui diu l’expressió té accent sud-americà; per tant, no és Cala. Ho hem treballat molt, tot això. Ja sabem qui és i es pot identificar qui parla.” Esperarem, doncs, el següent capítol que converteix LaLiga en competència de Netflix.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,311SeguidorsSeguir