Dissabte, 13 agost 2022

[VÍDEO] Els jugador de la selecció francesa s’adrecen als escolars

Griezmann i Lenglet, entre altres, surten en un vídeo d'enaltiment dels valors republicans

|

França està convulsa per l’assassinat d’un professor, Samuel Paty, per haver mostrat les caricatures de Mahoma en una classe sobre la llibertat d’expressió i ha portat al nivell màxim l’estat d’alerta antiterrorista en previsió de nous incidents que tenen per objectiu els centres de culte religiós i les escoles.

Aquest dilluns, els alumnes tornen als centres educatius i la FFF ha emès un vídeo sota el títol de “Missatge de l’equip de futbol de França als alumnes de França”, amb les seves estrelles de la selecció adreçant-se als escolars.
Griezmann obre el vídeo dient: “Malgrat que a vegades discutiu i no esteu d’acord amb els companys, avui retorneu a classe i n’esteu contents”.
Segueix Giroud: “Anar a l’escola us sembla normal, però no ha sigut sempre així ni és així en molts llocs del món. Anar a l’escola és una oportunitat que us ofereix la República Francesa”.
El tercer és Leo Dubois: “El professor són el més essencial i us transmeten els coneixements que us permetran triar el vostre camí i els valors de la República: Llibertat, Igualtat i Fraternitat”.
Amb Benjamin Pavard, comença la definició dels tres conceptes: “Llibertat: és a través de l’escola que esdevindreu lliures. Ser lliures és aprendre a pensar per un mateix”.
A Lenglet li toca “Égalité”: “Igualtat perquè a l’escola sou atesos sense cap distinció amb els mateixos drets i deures que els vostres companys”.
El madridista Varane parla de “Fraternité”: “A l’escola es descobreix el que cada un pot aportar per a fer coses junts” Altres intervinents a l’enregistrament són Steven Nzonzi, Hugo Lloris, Corentin Tolisso per acabar amb tres visques: Visca la República!, Visquin els nostres professors!, Visca la nostra escola!”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir