Divendres, 19 agost 2022

1.500 euros per cridar ‘llibertat’ a Riazor: “Amb les estelades van començar els problemes”

A més de la multa econòmica, els socis han estat sancionats amb tres mesos sense poder accedir a cap recinte esportiu

|

Braian Queralt és un dels socis del Barça sancionats per la subdelegació del govern espanyol per cridar “llibertat” i “independència” a l’estadi de Riazor, a La Corunya, ara tot just fa cinc mesos. El 29 d’abril, en la jornada 35 de la Lliga passada, el club barcelonista es va proclamar campió de Lliga en terres gallegues.

Aquell dia, diversos socis culers van ser expulsats de la graderia de Riazor per mostrar el seu rebuig a la repressió estatal contra Catalunya i als empresonaments dels polítics i activistes catalans, així com reclamar la independència del país en el minut 17:14 del partit.

Ara bé, ja aleshores, la Comissió Antiviolència va redactar un informe en el qual no hi apareixia res de tot això. Simplement, assenyalava haver-los expulsat per mala conducta, per impedir la visió dels afeccionats locals i per, algun d’ells, encarar-se amb l’autoritat. Aquesta setmana, els socis barcelonistes afectats han rebut les cartes de la subdelegació del govern espanyol confirmant les sancions.

2.000 i 1.500 euros de multa i fins a tres mesos sense poder entrar en un recinte esportiu. En la carta, allò pel qual la Comissió Antiviolència els havia acusat: “el denunciado participa en un altercado con otros aficionados negándose a ocupar su localidad de asiento desobedeciendo las órdenes de los agentes para que así lo haga y permita la visión del resto del público.”

“Els problemes van començar quan vam treure les estelades”

En una conversa amb La República Esportiva, Braian Queralt reitera que el relat de la policia i la Comissió Antiviolència és “totalment fals” i que els problemes es van ocasionar “per una senyora que era darrera nostre a qui li van molestar els crits de llibertat del minut 17:14”. De fet, Queralt explica que abans del conflicte i durant tota la segona part, “la gent va seguir de peu animant el Barça i no hi va haver cap més problema. Érem uns 14 o 15 i ningú es va queixar que tapéssim la visió. Només quan vam treure les estelades i vam cridar llibertat va ser quan van començar els problemes”.

Ara bé, el soci no només apunta en la direcció de la policia estatal, sinó també cap el Barça, el club que els va prometre defensar-los. “Hem de veure si el Barça reacciona d’una vegada per totes, com va dir Josep Vives a l’abril”, manifesta. “Espero que compleixin amb la seva paraula, perquè ho van dir públicament i és el moment de defensar els socis com cal. Ja està bé de bones paraules, hem d’anar per totes”.

Queralt explica que el club, des del mes d’abril, s’ha posat en contacte amb els afectats en una ocasió i a través de correu electrònic: “És bastant lamentable que amb tot el temps que ha passat només ens hagin enviat un correu electrònic. Em sembla que no anem pel bon camí.”

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,308SeguidorsSeguir