Dimarts, 11 maig 2021

Al dinar a can Messi hi eren unes 50 persones quan el límit encara és de 6

De com una bona idea es torça i pot acabar malament per tirar una mica pel dret

|

La iniciativa de Leo Messi, exercint de capità, de reunir la plantilla barcelonista a casa seva per fer-hi un àpat de germanor per celebrar la Copa i, a la vegada per fer pinya de cara a l’esprint final de la lliga, pot fàcilment veure’s en problemes, ja que sembla força evident que no s’hi van respectar les mesures de control de la pandèmia de la Covid-19, que la població està aguantant de fa mesos. És ben cert que la plantilla funciona com un “grup-bombolla” sota incessants controls, però a la trobada hi havia les parelles dels jugadors i altres convidats. El punt més evident és que la normativa disposa el topall de sis persones per a les trobades, incloses les fetes en domicilis particulars. Realment seria molt trist si com a resultat d’aquesta festa algú dels assistents donés positiu i calguessin quarantenes.

Així, tant des del Govern de Catalunya, com des de LaLiga, han dit que faran una investigació de com va ser l’esdeveniment i si clarament s’hi va infringir algun precepte legal. I com sempre en aquests casos, independentment de l’error de la convocatòria i de com es desenvolupés, els interessos de qui vol arribar al detall són diferents. Per al govern català, n’han parlat tant la consellera portaveu, Meritxell Budó, com el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, s’ha vist que la trobada no ha sigut ni molt menys “exemplar” quan personatges amb notorietat, com els jugadors del Barça, haurien justament de ser especialment curosos. Un cop estudiat el cas, la Generalitat decidirà si s’obre un expedient o no.

El Barça se’n renta les mans dient que havia estat una iniciativa del capità, feta “sense que el club ho sabés” i que, “de moment” no ha rebut cap notificació d’obertura d’expedient per part de LaLiga, que sí que ha informat de l’obertura d’un “procediment d’informació reservada”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,791M'agradaAgradda
2,353SeguidorsSeguir

Opinió