Dimarts, 31 Març 2020

Amb la lliga suspesa, el més probable és que el Barça en sigui el campió

I es confirmaria el descens de l'Espanyol a segona divisió

|

De les diverses especulacions que es poden fer, les dues més plausibles són favorables al Barça: donar la classificació actual com a definitiva o bé anar a buscar el “campió d’hivern”, el campió a mitja lliga un cop havent jugat tots contra tots. En ambdós casos, és el Barça.

La realitat, però, és que no hi ha una resposta correcta. El reglament de la competició, que depèn de la Federació, no preveu què passaria en un cas de sobtada finalització de la competició sense marge a reemprendre-la. Es contemplen diferents hipòtesi però aquesta de màxims no.

Publicitat    

Les bases de la competició regulen què passa quan un partit es suspèn i contempla els passos a seguir per “minimitzar els problemes derivats del desajustament del calendari oficial”. Recomana als equips visitants “que romanguin a la localitat en la qual es desenvolupa l’esdeveniment” perquè, si és possible, el partit es celebri dins de les 24 hores següents, però el coronavirus no té una caducitat tan baixa ni afectaria a un sol partit o a uns pocs.

La feredació hauria de decidir si donar per bones les jornades disputades fins al moment o no i, en cas que no, decidir com es resol davant la impossibilitat de jugar.

I hi ha l’opció de donar per bo et títol a mitja lliga, completada la primera volta. Aquí tenim el recent precedent, a segona divisió, quan va produir-se l’expulsió del Reus. La normativa diu: “El club exclòs d’una competició […] es considerarà no participant i ocuparà l’últim lloc de la classificació, amb zero punts. En principi sembla que s’haurien d’anul·lar els resultats de tots els partits que hagi disputat en la competició, però el que va succeir amb l’equip català va ser que es va situar en l’última posició amb 0 punts, però es van donar per vàlids els resultats de la primera volta per als equips contraris.

Dissortadament, seguint aquests mateixos criteris, es consumaria el descens de l’Espanyol a segona divisió.

Seguirem especulant!

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,826M'agradaAgradda
2,329SeguidorsSeguir

Opinió