Dimecres, 6 juliol 2022

Andorra es postula com a “destinació segura” per acollir la final ACB

L'ACB ha decidit fer un torneig amb els 12 primers classificats en una seu única

|

Un cop els clubs de l’ACB, reunits aquest dilluns en assemblea, van acordar per unanimitat la ruta a seguir per a la represa de la competició, sempre condicionat a l’evolució de les mesures decretades per les autoritats sanitàries, el Morabanc Andorra s’ha postulat per a ser-ne la seu.

Recordem l’acord assolit:
– Seguir les pautes de les autoritats sanitàries per a la represa dels entrenaments amb totes les garanties de salut per a tots els participants en la competició.

– Donar per finalitzada la Lliga Regular per causes de força major. En quedar pendent un terç de la competició, no es produiran descensos a la LEB Or.

– Decidir el títol de la Lliga Endesa 2019-20 mitjançant una fase final que disputaran els 12 primers a la Lliga Regular, i que se celebraria en una seu única, a designar

– Es fixa un mínim de tres setmanes de preparació abans de la represa de la competició i s’estableix el 31 de maig com a data màxima per a decidir la disputa d’aquesta la fase final o donar per conclosa la Lliga Endesa 19-20.

– S’ha fixat el 10 de juliol com a límit per a la finalització de la Lliga Endesa 19-20 i en cas d’haver de donar per finalitzada definitivament la competició el 31 de maig, el títol de la Lliga Endesa quedaria desert.

El disseny d’aquesta escepcional fase final per la Lliga Endesa 2019-20 seria:
Els 12 primers classificats després de la jornada 23 de la Lliga Regular s’enfrontaran en una seu única per a disputar el títol de la Lliga Endesa, en un desenllaç supeditat a l’evolució de l’emergència sanitària i a les màximes garanties per a la salut de tots els participants. Els 12 conjunts s’agruparan en dos grups de sis equips, distribuïts en funció de la seva classificació a la Lliga Regular seguint el criteri de distribució equivalent al format de Playoff. Tots els equips disputaran cinc partits, un contra cada rival del seu grup.

Els dos primers classificats de cada grup s’enfrontaran en semifinals, i els vencedors disputaran la final, en ambdós casos a partit únic. En total es disputaran 33 partits en un termini de dues setmanes.

Un primer rumor apuntava a les Illes Canàries com a seu d’aquesta final de l’ACB, però l’Andorra vol entrar en litigi argumentant que el país dels Pirineus ha resolt molt bé la pandèmia i es podrà considerar una “destinació segura”.

El president Gorka Aixàs ha exposat avui a la resta de membres de l’assemblea la ferma voluntat de portar el torneig cap el Principat fonamentant l’oferta en la “capacitat d’Andorra per ser una destinació segura” en aquests temps en què la crisi de la Covid-19 ho marca tot. De la mà del Govern, que ha conegut el projecte des del primer moment, la candidatura andorrana basa el se argumentari “en la gestió de la pandèmia que ha fet el nostre Govern, que ja ha estat elogiada fora de les nostres fronteres i que converteix el nostre país en el millor lloc per fer el torneig en les circumstàncies actuals” ha manifestat el president Gorka Aixàs als canals del club, afegint també que “precisament en aquest temps i des del punt de vista andorrà acollir aquest torneig, només el fet d’intentar-ho, ja ens aporta una mica de llum en aquests temps foscos”. Aixàs ha volgut destacar també que “en cas d’aconseguir que el campió de l’ACB es decidís a Andorra, el que no deixa de ser una oportunitat única, representaria per nosaltres ajudar com a palanca a la necessària recuperació econòmica i enviar un missatge a tothom sobre el nostre país com una destinació segura pensant en la recuperació de la normalitat”.

L’ACB informarà en els propers dies sobre els requisits i recorregut del procés de selecció i el que ja es pot confirmar de la candidatura andorrana es que el Poliesportiu d’Andorra seria l’escenari dels partits i que es compta amb pistes disponibles pels entrenaments o, si fos necessari, per disputar partits també: el Prat Gran d’Escaldes-Engordany, el Prat Gran d’Encamp, el Joan Alay o el poliesportiu d’Ordino.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió