Dimarts, 24 maig 2022

Barcelona dona la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Pau Gasol per la seva trajectòria

Se li atorga per ser el jugador català més reconegut de la història i pel seu compromís social

|

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit aquest divendres atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Pau Gasol per ser el jugador de basquet català més reconegut de la història i pel seu compromís social. Tots els grups municipals hi han votat a favor i han destacat la seva figura com a referent esportiu i social. S’ha destacat que va guanyar dos anells de l’NBA i medalles olímpiques -dos de plata i una de bronze-, que va jugar 18 temporades a la lliga nord-americana i que va participar sis vegades a l”All Star’. De la mateixa manera, els grups han posat en valor que Gasol sigui ambaixador d’Unicef i tota la tasca que fa la seva fundació, la Gasol Foundation, per fomentar els hàbits saludables.

Després de la proposta del grup municipal de Valents durant l’octubre de 2021, el plenari de l’Ajuntament ha votat aquest divendres per unanimitat donar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Pau Gasol.

Gasol va jugar 18 temporades a l’NBA, on va ser dues vegades campió i va participar sis vegades al partit de les estrelles (All Star). Com a jugador del FC Barcelona va guanyar tres lligues ACB i dues copes del Rei en les seves dues etapes com a jugador del club. També com a jugador de la selecció espanyola va assolir fites esportives com el Mundial de bàsquet de 2006, tres medalles als Jocs Olímpics (plata a Pekín 2008 i Londres 2012 i bronze a Rio de Janeiro 2016) i va ser tres vegades guanyador de l’Eurobasket (2009, 2011 i 2015). Pau Gasol va ser nomenat Esportista Català de l’any els anys 2001 i 2006.

A banda dels mèrits i èxits esportius, els partits polítics han destacat que Gasol ha mostrat un gran compromís social: és membre de la Comissió d’Atletes del Comitè Olímpic Internacional i ambaixador per a la nutrició i la fi de l’Obesitat infantil de l’UNICEF. Esquerra Republicana, que també ha feliciat a Pau Gasol per la medalla, ha demanat que també es doni aquest reconeixement a altres jugadors de basquet amb una trajectòria destacada com Nacho Solózabal, Andrés Jiménez, Jose Antonio San Epifanio i Laia Palau.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió