Divendres, 19 agost 2022

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern s’oblida dels esportistes catalans i prefereix uns JJOO amb participació espanyola

|

Oblit de les seleccions catalanes i del Comitè Olímpic Català

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha demanat aquest dimecres al Govern que presenti una candidatura única als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 si l’Aragó no rectifica i accepta el pacte amb el Comitè Olímpic Espanyol pel repartiment de les proves. El seu president, David Samper, ha demanat “valentia” al Govern per prendre la decisió i ha atribuït a qüestions polítiques les desavinences amb Aragó. Ha defensat que es tracta d’una “oportunitat única” i que cal tenir en compte que el Comitè Olímpic Internacional podria assignar d’un sol cop els jocs del 2030 i del 2034. Al seu parer, cal presentar ara una candidatura potent i no “deixar perdre la oportunitat”. El termini per presentar candidatura s’acaba el 20 de maig.

 

En una roda de premsa celebrada aquest dimarts a la seu de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern a Barcelona, el seu president, David Samper, ha demanat a la Generalitat “valentia” per presentar una candidatura única als Jocs olímpics d’Hivern de 2030 si Aragó manté la seva negativa al pacte al que havien arribat el Govern i el Comitè Olímpic.

 

El desacord, segons va explicar el president aragonès, Javier Lambán, radica en què se celebrarien poques proves a Saragossa (els aragonesos havien demanat allotjar el patinatge artístic a la seva capital i la proposta del COE situa la prova a Barcelona) i en què totes les proves d’esquí alpí se celebrarien a Catalunya, a la Molina.

 

Candidatura no guanyadora

 

A més, Samper ha dit que acceptar algunes de les concessions que s’han fet a Aragó, com celebrar la prova de ‘freestyle’ a Cerler és “poc sostenible” perquè implicaria doblar instal·lacions i inversions. “Això fa que la candidatura no sigui guanyadora. I cal recordar que competim amb tres monstres com les propostes de Salt Lake City (Estats Units), Sapporo (Japó) i Vancouver (Canadà)”, ha declarat.

 

“Demanem al COE que sigui valent i coherent i accepti que Catalunya presenti una candidatura en solitari”, ha afegit. El mandatari ha exposat que creu que el COI vol donar els jocs a Europa i que la candidatura de Barcelona agrada.

 

“Això no va contra Aragó”, ha precisat el president de la Federació, “però Catalunya no ha presentat mai candidatura a uns jocs olímpics d’hivern i ara ens toca”. De fet, Samper ha apuntat que si Aragó es desdiu i se suma al pacte al que van arribar la Generalitat i el COE, ells estarien d’acord a seguir presentant la candidatura conjunta.

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,308SeguidorsSeguir