Dimecres, 6 juliol 2022

Cal una candidatura olímpica Pirineus-Barcelona sense el reconeixement de Catalunya?

Segons Juan Antonio Samaranch, vicepresident del COI, la candidatura "no té res a envejar" a les competidores

|

El vicepresident del COI la veu “tècnicament impecable” i afirma que no té cap consideració negativa

La candidatura Pirineus-Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern “no té res a envejar” a les competidores. Són paraules del vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, pronunciades aquest dimecres a la capital catalana en el marc d’una conferència al Círculo Ecuestre. A parer de Samaranch, Barcelona és una de les grans candidates a hostatjar la cita esportiva, però també ha subratllat que un esdeveniment d’aquest tipus ha de deixar un “llegat” a la ciutat. “Si no hi ha un projecte que transcendeixi la celebració dels Jocs, no té cap possibilitat de ser l’escollida”, ha advertit. També ha explicat que ara es valora molt que hi hagi “gran part de la infraestructura construïda”.

Silenci sobre la possibilitat que Catalunya participi amb seleccions pròpies en els jocs olímpics

És justament en aquest sentit que Samaranch ha afirmat que Barcelona no té res a envejar a la resta de candidates i ha afegit que la candidatura barcelonina és “tècnicament impecable”. A més ha assegurat que “no té cap consideració negativa per part dels comitès tècnics”.

El vicepresident del COI ha xifrat en 1.500 milions d’euros el cost d’organitzar uns jocs olímpics, per bé que ha considerat que “amb tots els ingressos el compte de resultats serà positiu”, i ha recordat que la institució olímpica hi inverteix més de 900 milions de dòlars. A més, ha afirmat que la candidatura catalana no haurà de dedicar “cap inversió addicional” a la construcció de cap infraestructura “que no existeixi actualment”.

Finalment ha aconsellat als responsables de la candidatura que la mantinguin “al marge” de qualsevol “debat o desavinença política” i ha convidat a competir contra la resta de candidats “amb il·lusió”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió