Dilluns, 23 maig 2022

CMR Group Women Dakar Team, equip català per al Dakar íntegrament femení amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física

La consellera Laura Vilagrà i la, secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, remarquen que el Govern té com a prioritat potenciar l’esport femení i acabar amb les desigualtats

|

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presentat aquesta tarda el primer equip íntegrament femení que participarà al Dakar (ho farà en la categoria de buguis) i que compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport. Vilagrà ha destacat que el Govern s’ha marcat com a prioritat potenciar l’esport femení. “Aquesta serà la legislatura de l’esport femení i elaborarem un pla estratègic que corregirà les desigualats”, ha indicat la consellera, que ha recordat que el primer pas d’aquest pla serà la celebració d’un congrés sobre dones i esports organitzat per la Generalitat. Les conclusions d’aquest congrés han de ser un dels pilars del pla estratègic.

L’acte de presentació de l’equip del Dakar s’ha organitzat als jardins del Palau de Pedralbes i la consellera ha felicitat les esportistes i les mecàniques perquè esdeveniran uns “referents” i perquè ajudaran a donar més “visibilitat a les dones” en un dels “raids més durs del món”. En aquest sentit, Vilagrà ha subratllat que l’any vinent es destinaran 70 milions als pressupostos de la Generalitat en tot l’àmbit esportiu.

De la seva banda, la secretària general de l’Esport, Anna Caula, també ha reivindicat la fortalesa de l’equip femení del Dakar perquè “trenca estereotips en un esport on no hi ha moltes dones”.

L’equip al complert (Foto: Paco J. Muñoz)

En l’acte també han intervingut la pilot de l’equip, Mercè Martí Inglada, que ha explicat que amb la participació al Dakar també mostraran “l’empoderament de la dona”, i el president de la Federació d’Automobilisme de Catalunya, Joan Ollé, que ha celebrat el “repte insòlit” que farà l’equip CMR Group Women Dakar Team.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió