Dijous, 7 juliol 2022

Cop de timó del COE que demostra que els JJOO són espanyols i prou

Blanco dona per trencades les converses amb els governs autonòmics i diu que mana ell

|

El Comitè Olímpic Espanyol s’ha tret la mascareta i ha volgut deixar clar “qui mana” en el tema dels Jocs Olímpics al Pirineu donant per liquidades les converses i negociacions a tres bandes amb els governs autonòmics català i aragonès. A partir d’ara, serà el COE qui lideri la precandidatura i decidirà el què i on es fa la proposta. Si ha de triar pensant en la viabilitat del projecte, el president del COE, Alejandro Blanco, lògicament es decantarà per Catalunya on hi ha més garanties i experiència d’èxit, però, per si no estava prou clar abans, ara ja és definitiu que serà “per donar majors glòries a Espanya”.

L’executiu autonòmic català, agafat a contrapeu, està atrapat entre el pacte de legislatura que l’obliga a persistir en el projecte i la tèbia consulta territorial, parcial, dividida i contrastada amb la que proposa el Consell per la República, i, també per una cada cop més creixent oposició al projecte, tant per l’argumentari mediambiental com per al polític, que vol enterrar definitivament qualsevol vestigi de catalanitat de l’esdeveniment.

L’executiu aragonès continua lamentant-se d’un suposat “menysteniment” del seu territori, de la decisió “unilateral” del COE per una candidatura que “hipoteca i devalua” el Pirineu aragonès i el govern de Lambán lamenta que el Comitè Olímpic “ha donat un cop de porta” a totes les seves propostes malgrat haver-los promès uns jocs “igualitaris” amb Catalunya.

Així doncs, ara el COE estudiarà una nova candidatura bolcada en Catalunya per als Jocs d’hivern i té previst parlar amb el govern espanyol per veure com es podria tirar endavant. La voluntat és que es celebrin els Jocs d’hivern a l’estat espanyol i que, un cop més, els catalans facin la feina. Està previst que el COE faci una roda de premsa dimecres per explicar l’estat de la qüestió i les opcions que hi ha. Seguirem aquest serial que tot indica que anirà pel pedregar.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió