Dimecres, 6 juliol 2022

El CEM Olímpics Vall d’Hebron farà “compatible” l’activitat esportiva amb la sanitària “en espais diferenciats”

Les instal·lacions sanitàries a l'INEFC, que servien d'extensió al Clínic, ja s'han desmuntat

|

El poliesportiu CEM Olímpics de la Vall d’Hebron continuarà donant servei com a Pavelló Salut fins el 30 d’agost. L’equipament preveu reobrir el 22 de juny per tornar a la seva activitat habitual, l’esportiva, que serà “compatible” amb les necessitats sanitàries de l’Hospital de la Vall d’Hebron, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament de Barcelona, Salut i l’hospital a l’ACN. El consistori ha aclarit que les dues activitats es desenvoluparan “en espais diferenciats” fins que es decideixi desmantellar el Pavelló Salut. D’altra banda, les instal·lacions sanitàries a l’Institut Nacional d’Educació Física a Catalunya (INEFC), que servien d’extensió al Clínic, ja s’han desmuntat, tal com ha explicat Salut.

Cap de les fonts consultades ha concretat quins espais es destinaran a cada activitat al poliesportiu de la Vall d’Hebron, però l’hospital ha recordat que ja no hi ha pacients amb covid-19 al CEM Olímpics. La instal·lació temporal és l’espai on especialistes del centre sanitari fan rehabilitació per a pacients amb seqüeles greus després d’haver passat la malaltia, però que ja no són positius per coronavirus i que “no poden contagiar altres persones”. El Pavelló Salut Vall d’Hebron també fa proves PCR a pacients que requereixen ingrés hospitalari, que tenen visita amb un gabinet o que se’ls ha de fer qualsevol procediment que comporti manipulació de les vies aèries o risc d’aerosol.

El CEM Olímpics serà l’únic centre esportiu de Barcelona que es manté per donar servei a algun hospital després dels primers mesos de pandèmia. Segons han explicat fonts de Salut a l’ACN, les estructures sanitàries ja s’han desmuntat per a tornar a la normalitat. El material sanitari s’ha guardat i està preparat “per si hi hagués un rebrot”. Si fos el cas, es preveu que podria tornar a estar disponible “en 48 hores”.

El 25 de maig, el comitè de direcció del Conveni Pavellons Salut, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, va decidir desmuntar el CEM Guinardó i el Claror Marítim, que servien d’extensions a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, respectivament. Tots dos equipaments tenen previst reobrir el 22 de juny com a centres esportius, coincidint amb el final de l’estat d’alarma.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió