Dissabte, 2 juliol 2022

El COE dona per “validada” la proposta “acordada” pels Jocs d’Hivern tot i l’absència d’Aragó i espera que “s’hi sumi”

Vilagrà ha dit que es tracta d'una "candidatura guanyadora” i que en cas que l'Aragó no hi vulgui ser, "tenim estudis fets per a fer-ho tot a Catalunya"

|

Ara resultarà que el govern de l’Aragó serà més papista que el papa i no ha entès la intenció no gens dissimulada del regne d’Espanya de fer servir els hipotètics Jocs Olímpics al Pirineu per a fer veure que a Catalunya no ha passat res, en la quintaessència de mesclar política i esports. L’Aragó no ha entès que d’esports al COE no li importen un carall i encara els haurem d’agrair que la candidatura no arribi a bon port.

Així doncs, la reunió entre el COE i els dos governs autonòmics s’ha fet saense el de l’Aragó. La reunió per a que els governs espanyol, català i aragonès signessin l’acord tècnic de la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 ha acabat. I ho ha fet amb l’absència de l’executiu de l’Aragó que, tal i com havia anunciat el seu president, Javier Lambán, s’havia despenjat de l’acord. En un breu comunicat, el COE explica que a la trobada s’ha “validat la proposta presentada, debatuda i acordada per la Comissió Tècnica”, donant així per ratificat el projecte del que ara Aragó renega. Sense entrar en més detalls, el COE parla breument de l’absència dels aragonesos. “Esperem i confiem que el Govern d’Aragó s’hi sumi a aquesta proposta”, diu.

Segons el mateix comunicat, a la reunió han assistit el Comitè Olímpic Espanyol, representat pel seu President, Alejandro Blanco; el govern d’Espanya, representat pel Secretari d’Estat per a l’Esport, José Manuel Franco; i el Govern de la Generalitat de Catalunya, representat per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que ha manifestat: “Nosaltres esperàvem d’aquesta reunió justament això, que es validés l’acord que hi havia”, ha dit. Respecte les discrepàncies del govern d’Aragó, Vilagrà ha recordat que “hi va haver sis reunions on es va arribar a un acord positiu” i que l’acord ha obtingut la validació política. Vilagrà ha dit que “és una candidatura guanyadora” i que des del Govern no es plantegen canvis a la proposta perquè Catalunya té unes “instal·lacions adequades” per les disciplines plantejades, petr acabar afegint que “tenim estudis fet per a fer-ho tot a Catalunya”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,316SeguidorsSeguir

Opinió