Dimarts, 24 maig 2022

El COI visitarà les infraestructures de la candidatura Pirineus-Barcelona

|

El Comitè Internacional Olímpic (COI), representat per Gilbert Felli, consultor i antic Director Executiu dels Jocs Olímpics, visitarà a partir de demà i durant 3 dies les diferents seus i infraestructures que podrien formar part del conglomerat que permeti a Pirineus-Barcelona esdevenir una candidatura olímpica per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030.

Felli ha viscut totes les cites olímpiques des del 1990, i ha esdevingut arquitecte, membre de comissions d’avaluació i director d’esports i relacions amb les federacions internacionals. En aquesta visita recorrerà diversos espais per conèixer de primera mà els eixos de la voluntat olímpica de Pirineus-Barcelona. A Felli l’acompanyarà una delegació de la Generalitat de Catalunya encapçalada per Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, i en la que també s’hi sumaran, entre d’altres, Ferrocarrils de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, i les Federacions Espanyoles d’Esports de Gel i d’Hivern.

Dins de l’agenda de reunions previstes per aquest dies s’inclou la visita a les estacions d’esquí a la Cerdanya i la Vall d’Aran, a més de les instal·lacions i l’aeroport ubicats a La Seu d’Urgell, on es trobaran amb diversos integrants de les federacions esportives i membres de l’Administració. En la mateixa línia, visitaran els espais que volen acollir competicions a la ciutat de Barcelona, així com La Marina del Prat Vermell, espai proposat com a Vil·la Olímpica. La darrera jornada conclourà amb una visita a les instal·lacions del FC Barcelona per conèixer el projecte d’Espai Barça i el nou Palau Blaugrana que inclourà una pista de gel que també podria acollir competicions.

La seva presència respon al procés de diàleg establert des del Comitè Internacional Olímpic, com està previst en les noves regles olímpiques per a les seus interessades a organitzar uns jocs, i a la voluntat del COI de conèixer el plantejament i les línies mestres del projecte.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió