Dilluns, 4 juliol 2022

El Jocs Paralímpics exclouen els atletes russos i bielorussos

En un primer moment se'ls havia permès ser-hi sense simbologia nacional però altres delegacions amenaçaven de retirar-se

|

La junta general extraordinària del Comitè Paralímpic Internacional (IPC) ha aprovat aquest dijous excloure els atletes procedents de Rússia i Bielorússia dels Jocs Paralímpics de Pequín, que arrenquen aquets divendres. En un comunicat, l’organisme assenyala que s’ha pres aquesta decisió tot i la ferma convicció que política i esports no s’han de mesclar, però posant de manifest que s’ha tingut en compte i valorat els posicionaments dels membres del propi comitè, d’acord amb els principis, valors i regles del Moviment Paralímpic. “La ràpida escalada de la situació ens ha posat en una única i impossible posició amb la proximitat de l’inici dels Jocs”, assenyala assenyala el president de l’IPC, Andrew Parsons.

“En les darreres 12 hores, un elevat nombre de membres s’ha posat en contacte amb nosaltres”, assenyala Parsons. En aquesta comunicació, els han advertit que si no reconsideraven la seva posició respecte la participació d’atletes russos i bielorussos, alguns dels membres del comitè amenaçacen en no participar als jocs. En aquest sentit, Parsons assegura que amb l’objectiu de garantir la seguretat dels atletes i assegurar que prevalgui l’esperit del joc net, sempre en contra de la violència, s’ha optat per fer una passa endavant. “Amb aquets objectiu, hem decidit rebutjar l’entrada d’atletes dels comitès paralímpics rus i bielorús”, assenyala.

“Lamentem que els atletes dels països esmentats es vegin afectats per les decisions que van prendre els seus governs la setmana passada en violar la treba olímpica, són víctimes de les accions dels seus governs”, segueix el comunicat en veu del preisdent del comitè adreçat als esportistes afectats, que són un total de 83. Amb tot, expressa el seu desig que els jocs siguin viables, advertint que si les delegacions dels dos països romanen a Pequín, es podria donar una situació que altres nacions participants optessin per retirar-se, fet que tindria un impacte molt negatiu. Parsons acaba el seu comunicat amb un desig per poder recuperar la situació on l’esport torni a ser el centre de les decisions per “transformar la vida de les persones amb discapacitat.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,316SeguidorsSeguir

Opinió