Dijous, 9 desembre 2021

El director del documental “El cas Rosell” acusa TV3 de censura

En una carta al director de TV3, Víctor Lavagnini assenyala dues modificacions substancials en el reportatge

|

El prestigiós periodista esportiu Víctor Lavagnini, conegut per les transmissions de bàsquet al costat de Jordi Rovirosa, és el director del documental “El cas Rosell” i, descontent amb el producte final que s’emetrà aquest diumenge, ha enviat una carta a director de TV3, Vicent Sanchis, per sol·licitar-li que retiri la seva signatura apel·lant a la clàusula de consciència.

L’emissió està programada a les 23.15 hores i en la seva carta, Lavagnini arriba a parlar de manipulació i censura per part de la televisió pública catalana per tergiversar-ne part del contingut.

Lavagnini explicita en el seu text adreçat a Sanchis que s’ha eliminat un fragment quan s’exposa la causa judicial, concretament de la fase inicial d’instrucció dirigida per la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela Díaz. El responsable del projecte periodístic insisteix en la pulcritud amb què s’ha tractat tota la part judicial, que ha estat “rigorosa, exquisida i exempta de qualsevol biaix d’opinió”.

També argumenta que s’ha censurat l’epíleg del documental que acaba donant la paraula a Sandro Rosell que, en off, fa una darrera reflexió que, a més, està extreta del llibre “Una FORTA abraçada”, escrit pel mateix Rosell.

El documental de Víctor Lavagnini, amb la realització d’Álex Gonzalo, reconstrueix els dos anys d’investigació policial i els dos de presó de Sandro Rosell i Joan Besolí fins a la sentència que els va declarar innocents de tots els càrrecs.

La mala maror té un altre capítol quan el passat 18 de febrer, Rosell va concedir una llarga entrevista per aquest documental que, per decisió de TV3, encara no s’ha emès propiciant que s’avancés Jordi Évole en emetre abans una entrevista amb Rosell. Lavagnini no va entendre que TV3 deixés que una altra cadena tingués la primera entrevista amb l’expresident blaugrana i ho va fer explícit a les xarxes felicitant Évole per la seva primícia: “T’has avançat. Felicitats”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,331SeguidorsSeguir

Opinió