Dilluns, 26 setembre 2022

El fill de Tebas fitxa pel think tank de l’ultradreta europea dels Le Pen

Treballarà amb els ideòlegs de Vox i de l'Agrupation Nationale per formar dirigents de l'ultra dreta

|

Tot i que els fills no tene perquè seguir els passos dels pares, la saviesa popular n’està plena d’expressions que ho avalen com ara “els plats s’assemblen a les olles” o “de porc i de senyor se’n ve de mena”. Sabuda l’adscripció política de Javier Tebas Medrano, president de La Lliga de futbol estatal, adscripció no gens dissimulada a VOX i, en els inicis de la transició, a Fuerza Nueva, ara seguim la pista del seu fill, Javier Tebas Llanas.

Doncs Tebas Llanas s’ha incorporat al staff de l’Institut de Ciències Socials, Econòmiques i Polítiques (ISSEP), a Madrid, el nucli dur del qual el configuren els dos màxims estrategs de VOX, Kiko Méndez Monestir i Gabriel Ariza. Els tres són patrons de la fundació creada a Espanya per posar en marxa una delegació de la iniciativa acadèmica creada a Lió (França) en 2018 per Marion Maréchal, neboda de Marine Le Pen.

L’última representant de la saga de dirigents polítics gals d’extrema dreta va signar el passat 29 de gener l’acord amb els seus nous socis a Espanya i aquest mateix dia ho va publicar a les xarxes socials al costat d’una foto en què apareixien els responsables de l’institut en Lió i els promotors a Madrid. Entre aquests últims, com recull la imatge pujada a Twitter, apareixen Méndez Monestir, Ariza i el mateix Tebes Llanas, tots ells patrons de l’entitat al costat de la mateixa Maréchal.

La neboda de Marine Le Pen aspira a donar la batalla cultural a l’esquerra i la delegació del centre educatiu espanyola pretén, com la seva versió francesa, contrarestar el “domini cultural de l’esquerra a la universitat”, un eufemisme per amagar la intenció que no és altra que la de centrar-se en la formació de polítics de dretes en la línia de Vox o l’Agrupació Nacional, malgrat que diguin que volen abastar un espectre ideològic “més ampli”.

L’exdiputada francesa ha anunciat la pròxima obertura a Madrid d’una seu del seu “Institut des Sciences Socials, Econòmiques et Politiques” i es vol fer una presentació pública el maig vinent i començar en el curs 20-21 amb una mena de màster ‘executive’ de 500 hores. El local, però, encara no està fixat. El preu del màster rondarà els 5.000 €.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,302SeguidorsSeguir