Dijous, 6 agost 2020

El Govern promou la diversitat sexual i d’expressió de gènere en els espais esportius

Amb motiu del Dia contra l’Homofòbia, la Generalitat impulsa diverses recomanacions perquè les instal·lacions esportives s’adeqüin a les necessitats de les persones i famílies LGBTI

|

+Notícies

L’Espanyol sol·licita a LaLiga que no hi hagi descensos

Els pericos emeten un comunicat demanant que es mantinguin a Primera

Wu Lei continuarà a l’Espanyol

El seu futur s'havia especulat en un club anglès

CE Sabadell, 2-1 davant el Barça B, benvingut a Segona A

A les diferents competicions d'ascens que estem vivint en aquest estiu excepcional s'hi estan veient partits de molta qualitat. Són moments de la veritat,...

Xavi Hernàndez, en quarentena per coronavirus

La massiva implantació dels tests PCR per a detectar positius per la Covid-19 continua donant sorpreses i ara és Xavi Hernández qui es troba...

Màrquez decideix no córrer riscos i no competirà a Xerès

L'espectacular aparició de Marc Màrquez al circuit andalús després de la caiguda de fa menys d'una setmana i amb una intervenció quirúrgica pel mig...

L’Hospi puja a Segona B en empatar amb el Terrassa (1-1)

La final del torneig de promoció a segona B ha tingut uns minuts finals trepidants quan el Terrassa ha aconseguit l'empat en el marcador,...

+Llegits

L’Espanyol sol·licita a LaLiga que no hi hagi descensos

Els pericos emeten un comunicat demanant que es mantinguin a Primera

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant la Direcció General d’Igualtat, i la Secretaria General de l’Esport i de la Activitat Física han elaborat un document amb recomanacions adreçades a les instal·lacions esportives d’arreu del país. Aquesta iniciativa té com a objectiu visibilitzar la diversitat sexual i d’expressió de gènere, evitar la discriminació envers qualsevol format familiar, les persones transgèneres o no binàries i alhora erradicar l’LGBTIfòbia en l’esport.

La implementació d’aquestes mesures ha de facilitar que les instal·lacions esportives s’adeqüin a les necessitats de les persones trans i que aquestes puguin utilitzar-les segons el seu gènere i nom sentit, tant en el procés de matriculació, com en els carnets i abonaments.

Publicitat

Entre les recomanacions, també hi ha la proposta que els impresos incloguin tres caselles en el camp de sexe (dona, home i no binari) i recullin la diversitat familiar (famílies homoparentals i monoparentals). D’altra banda, el document recomana disposar de vestidors i dutxes familiars i/o individuals; utilitzar un llenguatge inclusiu i no discriminatori; respectar la diversitat sexual en la comunicació interna i externa, i fer accions de sensibilització i formació al personal i a les persones usuàries.

La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha destacat que “la pràctica de l’esport s’ha d’acompanyar sempre de respecte i de tolerància zero envers les discriminacions. En aquest sentit, l’aposta que fem conjuntament amb el Consell Català de l’Esport és un model a implementar i replicar en tots els àmbits per continuar promovent la creació d’espais respectuosos i segurs per a les persones dels col·lectius LGBTI”.

- Publicitat-

Per la seva banda, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, subratlla que “les recomanacions per incloure la diversitat sexual i de gènere als espais esportius suposen un important pas endavant cap al reconeixement de la diversitat de cossos i identitats, que enriqueix tota la ciutadania i facilita l’accés als serveis i a l’esport en igualtat de condicions.”

La Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia estableix que les administracions públiques de Catalunya han de vetllar per la incorporació d’activitats per a la no-discriminació per raons d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere, als àmbits de la cultura, el lleure i l’esport.

La campanya de difusió d’aquestes recomanacions, que es pot fer amb les etiquetes #17M #StopLGTBIfòbia #esportcat, suposa una actuació més inclosa tant en el Pla Interdepartamental de polítiques públiques LGBTI, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, com en el Programa Dones i Esports, de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, del Departament de Presidència.

Cal destacar que aquest primer semestre de 2019, més de 700 alumnes de tots els centres universitaris catalans que imparteixen estudis superiors de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport han participat en un cicle de jornades formatives sobre la Llei 11/2014 i al seva vinculació al món de l’esport.

- Publicitat-

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Segueix-nos a

2,816M'agradaAgradda
2,328SeguidorsSeguir

Opinió