Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 02 de juny del 2023

El Real Madrid ha estat l’equip del règim franquista i qui ho nega o tergiversa menteix

És molt fàcil desmuntar el fascinerós vídeo del Real Madrid contra el Barça

|

- Publicitat -

Hi ha aquella sentència que diu “Calumnia, que alguna cosa en queda” i que ve de molt lluny. Ho va rebotar el filòsof i escriptor anglès Francis Bacon a la seva obra, de 1625, ‘De la dignitat i el creixement de la ciència’ (De Dignitate et Argumentis Scientiarum). En concret hi diu: “Calumnieu amb audàcia; sempre en quedarà alguna cosa’. Aquesta idea de llançar el que ara en diríem “fake news” amb l’únic propòsit d’escampar porqueria sobre algú tot i anant en contra de les evidències més transparents, ja surt en una antiquísima dita popular en llatí: “Calumniare fortiter aliquid adhaerebit” o sigui “La calúmnia s’adhereix fortament a qualsevol cosa”.

On més popularitat va adquirir aquesta dita és al “El barber de Sevilla” que Pierre-Augustin de Beaumarchais va escriure el 1775 i on aquesta idea pren forma com “Calomniez, calomniez, il en reste toujours quelque chose” (Calumnien que sempre en queda alguna cosa) que magistralment Gioachino Rossini, el 1810, va incloure a l’ària “la calunnia” .

Publicitat

Sortosament, avui en dia hi ha hemeroteques, estudis, llibres, que poden posar les coses a lloc… excepte per a aquells a qui ja els va bé la calumnia i la repeteixen com a lloros. Fa molta mandra, però és d’agrair als que s’han dedicat una estona a recopilar dades i exposar-les per desmuntar la vil calumnia madridista. Us n’oferim dues: una fent un repàs dels mandataris i sàtrapes que han estat al davant del col·lectiu arbitral fent i desfent com volien i sempre, casualment, a favor de l’equip del règim que no és cap altre que el Real Madrid i, seguidament, un document de poètica actualitat: el rei fugat espanyol anant a veure el Real Madrid-Chelsea d’abans d’ahir:

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes