Dilluns, 17 Febrer 2020

El trasllat del Camp Nou fora de Barcelona, entre les propostes al pressupost participatiu

La proposta que ha sorprès del procés participatiu

|

Els usuaris també demanen un tramvia per Via Laietana, més carrils bici i noves superilles

El trasllat del Camp Nou fora de Barcelona, una nova línia de tramvia per Via Laietana i una altra per l’avinguda Meridiana, fer més carrils bici, pacificar carrers o noves superilles són algunes de les primeres propostes dels barcelonins als pressupostos participatius que l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa aquest dilluns.

Publicitat    

Amb aquesta iniciativa, els ciutadans poden decidir per primera vegada el 5% de les inversions municipals de forma directa, un total de 75 milions que serviran per impulsar els projectes que els veïns prioritzin per al seu barri i districte.

Entre els suggeriments que s’han registrat a la web decidim.barcelona es troba la de traslladar el Camp Nou fora de Barcelona, amb l’objectiu d’aprofundir en el procés d’implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i recuperar espai d’equipaments per a la ciutat.

Una altra que destaca és la de crear una nova línia de tramvia per Via Laietana, una proposta impulsada per la plataforma #TramViaLaietana, que planteja que la nova línia uneixi la plaça Urquinaona amb el Parc de la Ciutadella, pacificar el carrer en qüestió i afegir un carril bici.

Una usuària també proposa un tramvia per l’avinguda Meridiana que connecti Fabra i Puig i Glòries, tot i que les peticions més demanades són la d’instal·lar més carrils bici i noves superilles, per exemple, a Sagrada Família, a Camp de l’Arpa o a Sants.

En aquest sentit, altres usuaris proposen ampliar la superilla de Poblenou als carrers Tànger, Badajoz, Bolivía i Àvila, i la pacificació del carrer Tolrà i d’altres del barri del Carmel, al districte d’Horta Guinardó.

MÉS CARRILS BICIEls usuaris demanen carrils bici al carrer Aragó, a Travesera dels Corts, al passeig Fabra i Puig, a l’avinguda Vallcarca, a plaça Espanya i a plaça Catalunya, i al passeig Maragall, entre d’altres.

Peatonalizar el carrer Aragó cada dissabte a la tarda –en el marc de la mesura ‘Obrim Carrers’–, la reforma de l’avinguda Roma o posar carregadors de cotxes elèctrics a tots els barris són altres de les peticions registrades.

Els ciutadans poden presentar les seves propostes fins al 27 de març amb un cost d’entre 50.000 i el 30% del pressupost assignat al districte, fins a un màxim de dos milions d’euros.

Fins al 17 d’abril es desplegarà la fase de debat i recollida de projectes i propostes i la valoració tècnica i política, i del 20 d’abril al 7 de juny es concretaran i votaran els projectes que finalment s’impulsaran.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,821M'agradaAgradda
2,325SeguidorsSeguir

Opinió