Diumenge, 28 novembre 2021

Espanya es pot trencar per Galícia i l’OK lliga podria ser totalment catalana

El Liceo de la Corunya estudia deixar la Lliga espanyola i demanar una plaça a la federació portuguesa

|

El Liceo de A Coruña està molest amb la federació espanyola de patinatge per, segons creu, “haver regalat” el títol al Barcelona i haver decidit augmentar a setze el nombre de clubs en la màxima categoria l’any que ve.

No és la primera vegada que apareix aquesta idea, en diferents moments en la història del Liceo, però aquesta vegada va de debò. El club més llorejat de l’esport gallec està disposat a deixar la competició espanyola i marxar a competir amb els equips de Portugal. Així abraçaria la idea que “La lliga que ens cal és la de Portugal”.

Cada final abrupte de cada lliga té beneficiats i detractors i la decisió de FEP de donar per conclosa l’OK Lliga, ha indignat els responsables gallecs que, reunits d’urgència per via telemàtica, van acordar començar converses per a veure si és possible abandonar la Lliga espanyola i enrolar-se en la portuguesa.

No cal dir que als responsables de l’equip corunyès també els pesa que, ampliant la lliga a setze equips, es veurien obligats a viatjar quinze vegades a Catalunya, ja que ells són l’únic equip de l’OK lliga que no és català. És evident que el seu àmbit territorial, en l’hoquei segur, és el galaico-portuguès i, per dissimular, intentarien que algun altre equip gallec també s’hi apuntés amb ells a jugar aquesta lliga “galaico-portuguesa”. Galícia queda “a l’oest” com va dir el Gobierno parlant de la pandèmia i a Galícia se li apliquen els mateixos números de tota Espanya que surten inflats per culpa de Madrid.

El projecte contempla que, si de moment no és factible, no descartarien disputar la competició lusitana com a “convidat”, en un primer pas per a integrar-s’hi. És evident que, tant a escala econòmica com pensant en l’interès de la competició, els resultaria molt més atractiu jugar una Lliga amb clubs com el Barcelos, l’Oliveirense, el Porto o el Benfica, que no pas haver de desplaçar-se cada quinze dies a Catalunya. El desplaçament de l’afició també seria molt més senzill, com es comprova cada cop que un equip portuguès juga competició continental a La Corunya. Ara seria també a l’inrevés.

Tornant a l’OK lliga, cal apuntar que el Reus tampoc no està d’acord amb haver atorgat el títol al Barça. La presidenta del club del Baix Camp, Mònica Balsells, ha dit que «qualsevol dels que anaven a entrar a play-off podien ser campions». Potser sí que no hi havia opció d’acabar la lliga regular, però el playoff estava dit que es faria i ara “només hi ha un beneficiat, el Barcelona, ​​a qui li han regalat el títol”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Opinió