Diumenge, 25 setembre 2022

Fonts del club asseguren que l’Espai Barça “no es menjarà l’activitat econòmica del barri de Les Corts”

També expliquen que no hi ha cap pressa a l'hora d'escollir l'empresa que posarà el cognom del Nou Camp Nou i que la catalana Grifols segueix sent una opció

|

Poc a poc, però l’Espai Barça comença a ser una realitat. La primera certificació és la inauguració -encara no oficial- de la nova oficina del Centre de Documentació del FC Barcelona, situada a la Travessera de les Corts. Aquest servei del club ha estat uns mesos sense gaudir de seu física per culpa de les primeres obres preliminars -instal·lació elèctrica i túnels d’accés a l’interior de l’estadi- del megaprojecte, que també van afectar a l’Agrupació Barça Jugadors. I aquest estiu seguiran els treballs als exteriors del Camp Nou malgrat l’oposició d’un dels grups municipals: la CUP.

Les associacions de veïns AAVV de Les Corts i Les Corts Comerç 08028 ja van explicar a La República Esportiva els seus temors per l’ús que es farà dels 18.500 m2 d’oficines i, sobretot, dels 7.000 m2 per a usos de restauració, serveis i comercials que estaran oberts tots els dies de l’any “per convertir les instal·lacions del club en un nou punt d’atracció internacional i local en l’àmbit esportiu i d’activitat econòmica per a la ciutat de Barcelona” –segons s’explica a la web del club-. La seva principal preocupació és que afecti negativament el comerç del barri perquè els visitants del Camp Nou, sobretot aquells que vinguin en grups organitzats, facin totes les seves despeses sense sortir del recinte de l’estadi.

Actualment, els restaurants dels voltants expliquen que en un dia de partit acostumen a fer el triple de caixa que un dia normal. Si això canviés, els seus ingressos minvarien significativament. Però fonts del club han dit a aquest mitjà de comunicació que, “malgrat l’activitat comercial en el futur Espai Barça serà superior a la que hi ha actualment al Camp Nou, de cap de les maneres podrà engolir els set milions de persones que cada any el visiten. Els comerciants i els restauradors de Les Corts no han d’estar preocupats perquè el projecte no es menjarà l’activitat econòmica del barri”.

D’altra banda, les fonts del club també han comentat a La República Esportiva que no tenen “cap pressa” en escollir l’empresa que posarà el nom al Nou Camp Nou. Els ingressos obtinguts per aquest concepte -calculats en aproximadament 200 milions d’euros- seran una de les formes de finançament de l’Espai Barça, el qual està pressupostat en 600 milions -la resta serà mitjançant un crèdit sindicat de 200 milions i un finançament intern de la mateixa quantitat-. “És una operació tan rellevant i la seva afectació tindrà una durada en el temps tan prolongada -el contracte amb l’empresa serà d’entre 20 i 30 anys- que la decisió la volem prendre amb molta calma”. A dia d’avui, se segueix sense descartar l’empresa catalana Grifols, un dels cognoms que més ha sonat els últims temps segons diferents mitjans de comunicació.

Per últim, les fonts del club asseguren que “s’han seguit els passos legals oportuns a l’hora d’indemnitzar els dos veïns del Picadero i que la indemnització ha estat quantiosa”. El Picadero és un dels edificis que haurà d’anar a terra en un període aproximat de dos anys perquè puguin seguir les obres de l’Espai Barça. L’AAVV de Les Corts havia expressat anteriorment la seva especial preocupació per una veïna de 65 anys que hi viu des del 1987.

 

 

 

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,304SeguidorsSeguir