Divendres, 22 octubre 2021

Investiguen si el president de la Federació Càntabra es va gastar una subvenció de CSD en despeses particulars

Rastregen els comptes bancaris de la Federació Cántabra per determinar si els 210.000 euros rebuts es van gastar en costejar despeses personals

|

El Jutjat d’Instrucció número u de l’Audiència Nacional que investiga l’anomenada ‘Operació Soule’ rastreja a hores d’ara els comptes bancaris de la Federació Càntabra de Futbol per determinar si el seu president, José Ángel Peláez, va utilitzar una subvenció pública concedida pel Consell Superior d’Esports (CSD) per pagar despeses personals.

La federació presidida per Peláez va rebre el set de març de 2014 un total de 210.000 euros per a la construcció dels camps de futbol de Santa Anna a Tanos (Torrelavega) i va ingressar la quantitat pocs dies després, el dia 12, en un dels seus comptes en l’entitat Caixabank i la investigació ha vist en aquest compte molts càrrecs subjectes no ben especificitats entre la data de l’ingrés i maig de 2016, com ara moltíssims pagaments a restaurants, estacions de servei i també hi apareixen alguns conceptes que han cridat l’atenció als investigadors com ara abonaments per “vacances” a través de l’agència de viatges Edreams tot just un mes després que s’ingressés en compte la controvertida subvenció.

El president de la Federació Càntabra ha explicat, en declaracions a EL MÓN, que l’esmentada subvenció va ser ingressada en el compte general de despeses de la Federació i que per això apareixen despeses relacionades amb l’activitat de l’organisme que presideix. Peláez aclareix que tots els àpats que s’han abonat des d’aquest compte estan relacionades amb reunions de la Federació, que les despeses de gasolina es deuen al fet que recorre 12.000 quilòmetres al mes per mantenir reunions i que els conceptes en els quals figuren “vacances” són el pagament del viatge a Iñaki Sáez, per import de 484 euros, per acudir a unes jornades a Cantàbria. Finalment, afegeix que no s’han apropiat d’un sol euro de la subvenció i que la devolució de diners sempre va estar assegurada.

Peláez es troba investigat en aquests moments en el sumari del ‘cas Soule’, a més de per motiu de la subvenció abans esmentada, per la intercepció d’una conversa amb l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, en la que Peláez li va dir que disposava de 5,2 milions d’euros del pressupost federatiu “per al que et surti dels ous”. Aquesta afirmació va ser recollida en l’acte que va conduir a la presó Villar. En aquesta conversa donava a entendre que aquests fons els podia utilitzar de manera discrecional sota la denominació genèrica de “futbol aficionat”. Peláez es va defensar dient que se li havia tret de context la frase.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,336SeguidorsSeguir

Opinió