Diumenge, 15 Desembre 2019

Joan Besolí assegura no haver comès cap irregularitat a l’hora de fer tràmits per Ricardo Teixeira

El ciutadà andorrà ha declarat en català, la llengua oficial del seu país

|

Després del recés posterior a la declaració de Sandro Rosell, ha arribat la de l’altre encarcerat d’aquest cas, Joan Besolí. El ciutadà andorrà, pel qual la fiscalia demana 10 anys de presó per blanqueig de diners i pertinença a una organització criminal, ha seguit els passos del seu amic i només ha respost les preguntes de la defensa -en el seu cas, l’advocat Andrés Maluenda- en considerar que l’acusació del fiscal està plena d’errors i falsedats. Besolí, fent ús de la llengua oficial del seu país, ha parlat en català i un traductor s’ha encarregat de transmetre els missatges als jutges i al fiscal en castellà.

Publicitat    

“Vaig conèixer el senyor Ricardo Teixeira el 2001 a les oficines d’Andbank mitjançant Sandro Rosell. Des d’aleshores, he fet diferents tràmits per ell. Bàsicament, realitzar inversions amb diners que m’havia ingressat en la meva societat BON US -per exemple, els quatre milions d’euros rebuts el 2002- en no tenir jo cap dubte sobre la seva manera de procedir i ser coneixedor que els seus diners havien passat els controls bancaris pertinents”, ha explicat Besolí en ser preguntat per la seva relació amb l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol. A més, s’ha queixat que no havia pogut defensar-se de forma adequada en els interrogatoris als quals havia estat sotmès fins al dia d’avui en tractar-se de fets succeïts molts anys enrere i no haver pogut tenir accés a la informació durant el procés d’instrucció.

Besolí, a banda d’assegurar que, en cas que la sala dictaminés demà la seva posada en llibertat provisional no fugiria mai al seu país de naixement, també ha relatat les 60 hores posteriors a la seva detenció el 25 de maig de 2017. “Vaig anar de calabós en calabós. De la Seu d’Urgell a Barcelona i d’allà a Madrid. Jo estava en estat de shock davant les preguntes incisives de la jutgessa Carmen Lamela perquè en el meu cap aleshores només pensava en un dels meus fills, ingressat a l’Hospital Vall d’Hebrón amb una lesió medular que l’ha acabat deixant en cadira de rodes”.

Marta Pineda, l’esposa de Rosell, i Josep Colomer, un amic seu acusat de rebre de manera fraudulenta 350.000 euros procedents d’UPTREND en un compte andorrà el 28 de juliol de 2008, han estat els dos altres acusats que han declarat avui dimarts. I també han decidit respondre només a les seves respectives defenses pel mateix motiu que Rosell i Besolí. Pineda ha assegurat una vegada i una altra vegada que només coneixia la resta d’acusats en l’àmbit personal i que mai havia fet negocis amb ells malgrat ser propietària del 10% de l’empresa BSM en el moment en què Rosell n’era el propietari majoritari. “Això va ser una recompensa que el meu marit em va voler donar com a agraïment a l’esforç que jo estava fent per tirar endavant la familia. Però mai em vaig implicar en el dia a dia de l’empresa ni sabia de l’existència d’UPTREND i la Fundación REGATA”, ha explicat.

Pel que fa a Colomer, ha afirmat no haver rebut l’ingrès fraudulent pel qual se l’acusa. “Després de gairebé dos anys de procés d’instrucció, la fiscalia segueix sense portar una sola prova bancària per demostrar que aquest va existir. No parlem de Cocolàndia, parlem d’Andorra”. I ha recordat que la seva defensa compta amb un certificat dels set bancs andorrans conforme cap d’ells va rebre els 350.000 euros procedents d’UPTREND.

Un cop finalitzada la sessió, l’acusat Pedro Andrés Ramos ha demanat als dos policies que s’han emportat Rosell i Besolí que no els enmanillessin perquè així havia dit que es faria la jutgessa Concepción Espejel. I els dos han abandonat la sala amb les mans lliures.

Publicitat  

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,819M'agradaAgradda
2,311SeguidorsSeguir

Més llegides