Setmanari digtal i esportiu

Divendres, 02 de juny del 2023

La Copa Amèrica generarà un impacte econòmic de 1.200 milions d’euros i uns 19.000 llocs de treball

Salvadó destaca que les inversions per acollir la competició serviran per construir el "Port Vell del futur"

|

- Publicitat -

La Copa Amèrica generarà un impacte econòmic de 1.200 milions, xifra que equival a un 0,5% del PIB de Catalunya del darrer any, i uns 19.000 llocs de treball, segons les conclusions d’un estudi de l’UPF que es publicarà en les properes setmanes i que ha avançat aquest dijous el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. “Volem que el fet d’acollir la Copa Amèrica ens deixi un llegat de transformacions i de prosperitat compartida, que vagi més enllà del valuós impacte de la seva celebració”, ha afegit el conseller. Per la seva banda, el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha comentat que la celebració de la competició permetrà avançar amb les actuacions previstes i que serviran de base per “construir el Port Vell del futur”.

“Es tracta ja de 18 actuacions públiques i privades amb un compromís creixent que avui representen unes inversions de més de 100 milions”, ha detallat el president del Port de Barcelona en l’acte de presentació de la Fundació Barcelona Capital Nàutica.

Publicitat

Pel que fa la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresidenta segona de la FBCN, Laia Bonet, ha remarcat que la Copa Amèrica deixarà a Barcelona “un gran llegat vinculat al mar, amb la transformació del litoral amb el nou Port Olímpic i el Pavelló Blau”, del qual ha dit que estarà a disposició de tota la ciutadania.

Al seu torn, el delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha posat l’accent en el treball conjunt entre les administracions “com una de les claus de l’èxit en els grans esdeveniments” i ha poat d’exemple altres grans cites com els Jocs Olímpics o la celebració de la Copa Amèrica a València.

Segons ha explicat el director de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, Ignasi Armengol, el propòsit de la FBCN és “obrir el mar a tothom” per posar en valor el potencial del litoral català. Aquesta dinamització es farà a través de ‘Projectes de Llegat’, que són iniciatives en àmbits de l’esport, la sostenibilitat, l’educació o l’economia blava i que s’han vist accelerades per l’arribada de la Copa Amèrica.

Per la seva banda, el vicepresident primer de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, Antoni Fitó, també ha ressaltat l’oportunitat que suposa per al teixit econòmic l’arribada de la competició a la capital catalana i ha apostat per fer de Catalunya un “hub mundial” de la descarbonització de les embarcacions.

“La Copa Amèrica impulsarà un ecosistema econòmic reptador, ple d’oportunitats de creixement i aprenentatge per les empreses i que ens ajudarà a formar, retenir i atraure talent d’impacte a la ciutat”, ha afegit el vicepresident de Barcelona Global i president del comitè executiu de la FBCN, Daniel Puig, Associació privada que aglutina 242 empreses, centres de recerca, emprenedors, universitats i institucions culturals, i mil professionals.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes