Dilluns, 4 juliol 2022

La Federació espanyola de Vòlei no permet jugar a una nena amb Síndome de Down

La raó donada és que és un any més gran de la categoria

|

Una nena amb síndrome de Down no podrà jugar la Copa d’Espanya de vòlei perquè la federació espanyola li nega la participació, ja que supera l’edat permesa de la categoria, la infantil.

La jugadora del Club Vòlei Esplugues es diu Laia i havia de desplaçar-se amb les seves companyes a Guadalajara, seu del torneig, al voltant de les festes de Nadal.

Segons paraules del club: “No cal dir que el joc d’aquesta nena dóna molts avantatges a l’equip, però cap no es pot comptar amb punts o sets” i, per això, ha arribat a oferir l’opció de jugar encara que se li donin tots els partits per perduts, però ni així no ha aconseguit tòrcer la mentalitat funcionarial i reglamentista de la federació espanyola.

Quan juga en àmbit català, mai no hi ha hagut cap problema. Segon fonts del club, na Laia pot jugar habitualment els partits amb les seves companyes, obviant la qüestió de l’edat, ja que la federació catalana no hi ha posat mai cap impediment.

Davant d’aquesta negativa, el club Vòlei Esplugues ha iniciat la denúncia pública de la situació a través de les xarxes socials amb les etiquetes #LaiaJuega i #Inclusion, i compta amb el suport, entre d’altres, de l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz.

Des de La República Esportiva recollim la notícia i ens hi sumem a fer-ne ressò.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,316SeguidorsSeguir

Opinió