Divendres, 19 agost 2022

La Fiscalia Anticorrupció investiga una tupinada en les assemblees de la Federació Catalana de Futbol

La Guàrdia Civil ja ha pres declaració a més de 25 testimonis, alguns dels quals han reconegut la seva participació en la trama

|

La Guàrdia Civil, per ordre de la Fiscalia Anticorrupció de Catalunya, està duent a terme una investigació destinada a esclarir si els directius de la Federació Catalana de Futbol van manipular les assemblees de l’ens federatiu entre els anys 2012 i 2015 mitjançant una falsificació documental. En aquella època, el president del a FCF era Andreu Subies, investigat per l’Audiència Nacional en una trama de desviació de fons que forma part del cas Soule, un procediment que impacta directament la Reial Federació Espanyola de Futbol amb Ángel María Villar com a màxim exponent. Cal aclarir que aquesta investigació no forma part del cas Soule.

Tal i com ha pogut saber La República Esportiva, la Guàrdia Civil ja ha pres declaració a més de 25 testimonis, entre els quals s’hi troben diverses persones que apareixen en les actes notarials, l’origen de la suposada tupinada. A través d’aquestes actes, directius, executius, treballadors i persones externes a la FCF van suplantar -presumptament- el càrrec de president o vicepresident de diversos clubs de futbol de Catalunya sense que aquestes entitats en tinguessin coneixement, amb l’objectiu d’assistir a les assemblees i fer ús d’un vot al qual no haguessin tingut accés. Segons mana el Decret 58/2010 d’Entitats Esportives de Catalunya, només els presidents dels clubs tenen la potestat d’acreditar-se per a les assemblees de la Federació, amb l’única possibilitat de cedir la seva plaça a un vicepresident correctament inscrit al registre d’entitats.

Segons ha pogut saber aquest diari, diversos individus -exdirectius inclosos- han reconegut els fets davant la Guàrdia Civil, que ha citat majoritàriament els testimonis al quarter general de Sant Andreu de la Barca. Entre els citats, diversos exdirectius, treballadors, àrbitres i familiars de màxims responsables de l’ens federatiu, com Maria Ángeles Vendrell, esposa de Jordi Terés, vicepresident de la Federació Catalana i delegat de la mateixa FCF a les terres de Lleida. Terés apareix en les actes notarials assumint el càrrec de vicepresident del CF Vilanova de la Barca, mentre que la seva esposa i filla s’hi mostren com secretàries dels clubs Rialp FC i Escola de Futbol Orgèl·lia CE. En la seva acta, Vendrell certifica que Oriol Camacho Martí -actual secretari de la FCF- era aleshores vicepresident del Rialp FC, un càrrec que mai va ostentar.

Fins i tot, la Guàrdia Civil ha fet comparèixer ciutadans residents a Palma de Mallorca, per presumptament haver participat en la trama. Un dels testimonis -que ha reconegut haver participat en els fets- ha declarat a La República Esportiva que la seva acta fou signada per un subdelegat de la FCF a Lleida que es va fer passar per dues persones diferents: secretari del CE Artesa de Segre i vicepresident de l’AE Termens.

José Contreras Arjona, investigat per l’Audiència Nacional en el marc de l’operació Soule per -presuptament- haver-se beneficiat del desviament de diners de Mupresfe (Mutualitat de futbolistes espanyols) i de la Reial Federació Espanyola de Futbol en direcció les seves empreses de construcció, també apareix en les actes notarials falsificades com el president de l’Agullana CD. En les properes setmanes, la Guàrdia Civil prendrà declaració a persones directament vinculades amb la trama. Aquest procés té el seu origen en la investigació publicada el 25 d’octubre del 2016 al diari El Mónun cas que va provocar un fort terratrèmol dins la FCF.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,308SeguidorsSeguir