Dimecres, 17 agost 2022

La reivindicació per la llibertat dels presos polítics torna al Camp Nou

L'estadi blaugrana ha exhibit una pancarta gegant amb el lema 'Només les dictadures empresonen els líders polítics pacífics' i ho ha fet, segons les entitats, "davant la imminència del trasllat dels presos polítics i del judici"

|

El Camp Nou ha tornat a ser un escenari de reivindicació i de llibertat. Gairebé dos mesos després de la darrera exhibició de pancartes gegants demanant l’alliberament dels presos polítics, l’estadi blaugrana ha reeixit -de nou- com un dels vehicles més potents en la lluita contra la repressió de l’Estat espanyol envers els organitzadors del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017.

Amb més força que mai, degut a la proximitat del judici contra els polítics catalans, el Camp Nou s’ha erigit altra vegada com un temple de democràcia i ha penjat, en la prèvia del partit entre el Barça i el Sevilla, una pancarta groga gegant amb el lema “Només les dictadures empresonen els líders polítics pacífics”, escrita en anglès. Aquesta pancarta s’ha utilitzat en diverses ocasions.

Segons han argumentat fonts de les entitats sobiranistes a La República Esportiva, l’exhibició d’aquest missatge rau, precisament, en la proximitat del desplaçament dels polítics i activistes empresonats a Madrid per ser jutjats davant el Tribunal Suprem. “Davant la imminència del trasllat dels presos polítics i del judici, és un moment imprescindible per recordar la solidaritat del poble català davant d’aquesta injustícia”, expliquen.

I per què s’ha escollit aquest partit? L’estadi blaugrana ha presentat una gran entrada, amb més de 50.000 espectadors presents a les graderies, en un duel que ha estat retransmès en gran multitud de plataformes d’arreu del món. La transcendència de l’enfrontament l’ha convertit en “un partit de gran importància. Fins avui, el més important de la temporada. Per això s’aprofita per demostrar que el poble segueix al damunt del tema i que no se n’oblida”.

El Camp Nou no mostrava el seu rebuig als empresonaments des del passat 2 de desembre, coincidint amb el partit de Lliga entre l’equip barcelonista i el Vila-real. Des d’aleshores, en el qual es va exhibir una pancarta amb el lema “Freedom” (Llibertat, en anglès), les entitats han preferit centrar-se en les reivindicacions destinades a fer força contra el judici.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir