Diumenge, 29 maig 2022

La RFEF posa 500 milions d’euros a disposició de La Lliga

Rubiales, ha començat a negociar amb la banca una línia de liquiditat per als clubs professionals que ho necessitin.

|

Fet l’anunci dels ajuts econòmics i de les estratègies amb els bancs, el president de la RFEF, Luís Rubiales no ha acabat de concretar ni les entitats bancàries ni la quantia dels préstecs. “Estic segur que els tres o quatre grans bancs espanyols estaran encantats de participar”, ha assegurat. Proposa garantir la devolució amb els drets dels clubs i que es puguin tornar en cinc anys, per exemple.

Per ara no hi ha informació clara sobre en quines condicions es podria accedir a aquest finançament, com són els tipus d’interès, el termini d’amortització o potencials períodes de carència. Tampoc quines garanties serien necessàries, ja que els equips solen garantir els pagaments amb els drets de televisió.

La RFEF finançarà amb quatre milions d’euros les tensions de tresoreria de el futbol semiprofessional sense interessos
Rubiales també ha anunciat ajudes per als més modestos. En aquest cas, el que s’ha proposat és una línia d’ajuts dotada amb quatre milions d’euros que es podran tornar en els propers dos anys sense cap tipus d’interès. Aquest paquet de finançament està dirigit als clubs de Segona B i Tercera Divisió, així com totes les categories de futbol sala.

Futbol femení
La intenció de la RFEF és que els equips femenins poguessin acollir-s’hi, però tant des de la Primera Iberdrola com la Repte Iberdrola han transmès que podran complir els seus compromisos després de l’acord assolit al voltant de el primer conveni col·lectiu.

Rebuig als ERTO
Més enllà de les línies de crèdit i ajudes anunciades, Rubiales ha demanat que els futbolistes també facin pinya. “Anem a negociar amb els sindicats perquè el deute que contreguin els clubs es pugui renegociar amb un calendari de pagaments més amplis”. Això sí, ha rebutjat que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) pugui ser una opció en Laliga, ja que la rebaixa salarial per als jugadors professionals seria molt gran. AFE va remetre una circular als seus afiliats recordant que la prestació no arribaria ni els 1.500 euros mensuals en el millor dels casos, per aquest motiu equips com el FC Barcelona estiguin negociant un acord privat amb els atletes.

“Allarguem la mà”, ha conclòs en un discurs en què ha intentat no entrar en polèmiques amb la patronal que presideix Javier Tebas, ara que les discussions sobre el calendari s’han abandonat.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,320SeguidorsSeguir

Opinió