Setmanari digtal i esportiu

Diumenge, 19 de maig del 2024

La selecció catalana de korfbal lluita contra les dificultats econòmiques per poder disputar el Mundial

La subvenció que havia de rebre per part de la Generalitat de Catalunya encara no ha arribat i la UFEC i l'Agència Pol Viatges de moment han finançat les despeses que suposa anar a competir a Sud-àfrica

|

- Publicitat -

De l’1 al 10 d’agost la selecció catalana absoluta de korfbal -un dels pocs esports en què Catalunya pot competir de manera oficial- ha de disputar el Mundial a Durban (Sud-Àfrica). Però la llunyania de la seu ha dificultat la presència del combinat. La despesa total puja a 30.000 euros, una xifra molt difícil d’assumir per un esport que no és professional. A més, la Federació Catalana de Korfbal encara no ha cobrat la subvenció que ja havia d’haver ingressat de la Generalitat de Catalunya, que es va acordar superior a la d’anys anteriors a causa d’aquest esdeveniment.

“Anem tard. La manca d’aquests diners ha provocat que haguem de buscar altres solucions per poder participar en aquest Mundial”, explica a La República Esportiva Kira Menén, la presidenta de la federació. “Per sort, la UFEC ens ha adelantat diners i l’Agència Pol Viatges ens ha finançat una gran part del cost dels vols i l’estada que haurem de tornar quan cobrem la subvenció de la Generalitat”. La resta de les despeses les han d’assumir els mateixos jugadors i jugadores de la selecció, com també passa en tots els campionats que disputen les categories inferiors.

Publicitat

El cost d’aquests desplaçaments acostuma a ser bastant inferior al del Mundial d’enguany perquè els Europeus i els Mundials normalment se celebren a Europa, i especialment a Holanda, el país on va nèixer el korfbal i el qual és el gran dominador d’aquest esport. Dels 10 Mundials que s’han disputat fins el dia d’avui, 9 els ha guanyat la selecció dels tulipans. L’altre se’l va emportar Bèlgica. “Tampoc hem tingut l’oportunitat de reduir despeses perquè per motius de seguretat la IKF -la Federació Internacional de Korfbal- ens ha obligat a totes les seleccions a estar allotjats en el mateix hotel”, diu Menén.

De totes maneres, el combinat dirigit per Xavi Vidal ha reduït al màxim el nombre de membres de l’expedició per tal d’estalviar-se alguns euros. Però n’hi ha un que considera imprescindible per afrontar un torneig d’aquestes característiques: el fisioterapeuta. “L’alta exigència de la competició, així com la durada del torneig, el fan imprescindible per aconseguir un rendiment òptim. Tenim jugadors i jugadores que han patit lesions durant la temporada i necessiten el seguiment i el control d’un especialista”, expliquen els jugadors i les jugadores. Per aquest motiu, han iniciat un micromecenatge a la plataforma Tot Suma.

L’objectiu és assolir els 2.500 euros que suposa el desplaçament del fisioterapeuta -comptant viatge, estada i feina-. Les aportacions poden ser tant de particulars com d’empreses amb la intenció de relacionar la seva marca amb la selecció. “Fa temps que estem portant a terme una forta preparació per assolir el nostre màxim nivell durant el campionat i poder plantar cara a tots els països, la majoria amb més recursos que nosaltres”, diuen. A banda de la favorita Holanda, en el campionat hi participen altres potències com Bèlgica, Xina Taipei, República Txeca o Alemanya i un total de 20 seleccions. La mateixa Catalunya se situa entre les capdavanteres.

La Federació Catalana de Korfbal és un membre de ple dret de la IKF des del 2005 i competeix en torneigs internacionals des del 1998. Segons el rànquing IKF, és la sisena millor selecció del món. El seus millors resultats en un Mundial van ser la quarta posició aconseguida el 2011 a la Xina i la cinquena del 2015 a Bèlgica. El 2016 va ser tercera a l’Europeu d’Holanda. En tota la seva història només una vegada Catalunya ha organitzat un esdeveniment d’aquestes dimensions en categoria absoluta: va ser l’Europeu del 2002, en el qual va finalitzar setena.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes