Dimecres, 6 juliol 2022

La selecció espanyola es trobarà a Qatar amb Alemanya i el Japó al seu grup

La quarta selecció serà la guanyadora de del matx Costa Rica - Nova Zelanda

|

El controvertit mundial de Qatar, que per raons climàtiques s’haurà de disputar tardor avall i no a l’estiu com és habitual, ha fet el sorteig de configuració dels vuit grups de, quatre equips cada un. La selecció espanyola, beneficiada per ser cap de sèrie, es trobarà amb Alemanya, que hauria d’haver estat cap de sèrie, amb el Japó i el guanyador de l’eliminatòria entre Costa Rica i Nova Zelanda.

El 21 de novembre hi haurà el primer partit entre l’amfitrió, Qatar, contra l’Equador, i la final està marcada per al 18 de desembre. Així ha quedat els grups:
GRUP A: Qatar, Països Baixos, Senegal i Equador.
GRUP B: Anglaterra, Estats Units, Iran i una selecció encara per determinar (Gal·les, Escòcia o Ucraïna).
GRUP C: Argentina, Mèxic, Polònia i Aràbia Saudita.
GRUP D: França, Dinamarca, Tunísia i una selecció encara per determinar (Perú, Austràlia o Emirats Àrabs).
GRUP E: Espanya, Alemanya, Japó i una selecció encara per determinar (Costa Rica o Nova Zelanda).
GRUP F: Bèlgica, Croàcia, Marroc i Canadà.
GRUP G: Brasil, Suïssa, Sèrbia i Camerun.
GRUP H: Portugal, Uruguai, República de Corea i Ghana.

Moltes són les veus que han opinat que la FIFA s’ha agenollat davant dels milions i que l’esport cada cop és més un negoci abans que no pas un esport. Posem-ne una de substancial, la del francès Èric Cantona, sempre clar quan parla, explícit en la sensibilitat en temes socials i molt lligat a Catalunya per ser sa mare una dels centenars de milers de catalans que van fugir de l’Espanya franquista. Diu l’exinternacional francès: Cantona: “Qatar és un país molt ric que ha comprat un Mundial. Donar-li el Mundial va ser un error. Quan se li dona un Mundial a un país ha de ser perquè es desenvolupi el seu futbol, com va ser en el cas dels Estats Units (1994), que, amb el gran potencial de la seva immigració sud-americana i mexicana, va millorar moltíssim el seu futbol. Però, a Qatar què faran?. Efectivament, l’emirat té dos milions d’habitants, la majoria dels quals són treballadors estrangers que no disposen d’un estatus d’igualtat amb els nadius. Amb el Mundial el país busca rentar-se la cara i oferir una imatge més acceptable.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió